4 ostrovy, kde vám společnost udělají zvířata

Kdo by odolal roztomilým zvířatům v dechberoucích ostrovních destinacích? Máme pro vás čtyři tipy, které pozvednou vaši příští dovolenou na další úroveň. Připravte si fotoaparáty.

Absolutně photo-friendly destinaci splní Aruba, jejíž scenérie je fotogenická už sama o sobě. Vyrazíte-li na Flamingo Island, který privátně vlastní hotel Reneissance, tyrkysový oceán bude rázem v kontrastu s oranžovorůžovými tóny ukázkových plameňáků. Pokud jste opravdovými milovníky ptáků, pak nevynechejte ani australský Macquarie Island v Tasmánii, kde se můžete pokochat až čtyřmi druhy tučňáků.

Preferujete-li zvířata, které si můžete pohladit, pak zamiřte na japonský ostrov Okunoshima, který se doslova hemží roztomilými zajíčky, kteří se k lidem jen hrnou, aby je nakrmili. Je však třeba dbát na to, co zvířatům dát, aby jim to neublížilo. Stejný postup doporučujeme na bahamské Pig Beach, která sice nepatří mezi hidden gems, i tak je ale na vrcholu našeho must-visit listu. Kdo by si nechtěl zaplavat s prasátky?

Vzpomínky na Bambiho si pak oživíte na “Deer Island” v japonské Itsukushimě, kde se volně vyskytuje přes tisíc jelenů sika kteří nemají absolutně žádný strach z lidí. Nechte se nalákat do animal-friendly destinací v naší galerii.

Mohlo by vás zajímat

Hot Lists3x gourmet news z Česka

Plánujete letos v létě gastronomické cesty? Pak nemusíte cestovat moc daleko. Máme pro vás tři novinky, které se odehrávají na území…