Michelinská gastronomie: 3 hvězdy v Berlíně

Německo má bez pochyby velké množství restaurací, které se pyšní michelinským oceněním i doporučením Bib Gourmand, jež vyzdvihuje kvalitní podniky s dobrou cenovou hranicí. Kulturní mekka Berlín se však pyšní jediným podnikem, který si vysloužil tři hvězdy.

Restaurace Rutz si kromě nejvyššího gourmet statusu užívá i skutečnost, že jí byla udělena také Michelin Green Star – za gastronomii a udržitelný přístup v jednom. Šéfkuchař Marco Müller chce ve své kuchyni jen čerstvé suroviny, které vznikly s ohledem na životní prostředí. Udržitelnost je pro něj stejně důležitá jako chuť a plating. I proto úzce spolupracuje s místními pěstiteli a farmáři.

Restaurace v přírodních tmavších tónech šedé a příjemného dřeva je jen decentně osvícená pro intimní atmosféru zaměřenou na prožitek chuťových pohárků. Chcete-li si užít degustační menu, ochutnáte to nejlepší z regionální produkce. Jednoduché ingredience v nejvyšší kvalitě dávají vzniknout překvapivě komplexní symfonii chutí, která vás přiměje pochopit, proč má Ritz tři hvězdy. Vsadit můžete na sedmichodové či osmichodové menu.

Mohlo by vás zajímat

LeisureMimo sezónu: Jak si užít exkluzivní destinace za zlomek ceny?

Do luxusních a populárních destinací se mimo sezónu můžete vypravit za mnohem nižší cenu, a tak se mnohým turistům vyplatí navštívit je v zimě a užít si jejich kouzlo i tak. Kde se můžete ponořit do atmosféry exkluzivních spotů, aniž byste utratili jmění?

Leisure3 nejlepší après-ski spoty, kde to můžete v Alpách rozjet

Výraz après-ski vznikl v padesátých letech ve Francii a vyjadřuje „socializaci po lyžování“. Brzy se z pojmu stala plnohodnotná tradice představující více či méně bujarou zábavu po náročném dni na lyžích. Představte si cokoliv od zábavných kabaretů ve vysokých nadmořských výškách až po nenápadné cool bary s živou hudbu. Kde v Evropě můžete zažít ty nejlepší après-ski momenty?