Co dělat na populárních španělských ostrovech?

Španělské strovy jsou sázkou na jistotu a zažijete na nich skvělou dovolenou i bez jakýchkoliv plánů. Preferujete-li však cestovat s předem připraveným itinerářem, tady jsou naše tipy, kam na oblíbených španělských ostrovech vyrazit.
Pláže a kultura: Mallorca

Mallorca je domovem nejmalebnějších pláží ve Středozemním moři. Pláž Es Trenc je známá bílým pískem a tyrkysovým mořem jako vystřiženým z Karibiku. Stejně magicky zbarvená zátoka Cala Mondragó je zase součástí přírodní rezervace s nádhernou divokou krajinou. Pohoří Serra de Tramuntana pak zaujme milovníky hikingu. Horská destinace, která spadá pod  UNESCO, přináší dokonalé stezky s dechberoucími výhledy. Můžete se vydat na výšlap kolem horských vesnic, jako je Valldemossa, až k útesům na pobřeží.

Katedrála La Seu v Palma de Mallorca je pak ohromující ukázkou gotické architektury když budete chtít kromě přírody poznat i historický aspekt ostrova. Její interiér zdobí umělecká díla a zajímavostí je také hra světla a stínu na stěnách, která mění vzhled katedrály během dne. Na trzích jako Mercat de l’Olivar v Palma de Mallorca pak můžete ochutnat místní speciality, jako je sobrassada, a odvézt si autentické produkty jako olivový olej a koření.

Syrová příroda: Tenerife

Pico del Teide je nejvyšší bod Španělska a jedna z největších turistických atrakcí, která má své místo na Tenerife. Můžete vystoupat až na vrchol, kde se otevírá ohromující výhled na ostrov a okolní moře. Návštěvu sopky je však potřeba předem naplánovat kvůli povolení. Zoologický a botanický park Loro Parque je pak domovem široké škály zvířat, včetně delfínů, goril a tukanů. Park se také věnuje ochraně ohrožených druhů a edukativním programům.

Milujete sněhobílý písek? Vyzkoušejte pravý opak. Kromě tradičních bílých pláží najdete na Tenerife také pláže s černým sopečným pískem. Playa Jardín se navíc pyšní krásnými barevnými zahradami, které navrhnul umělec César Manrique. Nechybí ani stylové bazény.

Společenské vyžití: Ibiza

Ibiza je spolehlivým místem, kam vyrazit, když chcete zažít skutečně autentický party ostrov s přímořskou atmosférou. Kluby jako Pacha, Amnesia, Ushuaïa a Privilege jsou známé velkolepými eventy s populárními DJi, ale i hudebními festivaly a večírky trvajícími do ranních hodin. Ibiza je ideálním ostrovem, kam vyrazit s partou přátel, ale díky společenskému životu se zde skvěle zabavíte, i když vyrazíte sami.

Kromě nočního života můžete na Ibize objevovat také historická města, jako je Dalt Vila. Město je obklopeno hradbami a nabízí dokonalý výhled na moře. Chcete-li si poté odpočinout na pláži, Cala Salada je oblíbenou zátokou pro klidnou relaxaci, zatímco Cala Comte je známá svými úchvatnými západy slunce.

Autor: Erika Nová, Zdroj: Archiv

Mohlo by vás zajímat