5 evropských ostrovů, na které vyrazit na podzim

Nemůžete se dočkat, až vyrazíte prozkoumávat svět mimo rozpálenou letní sezónu? Tak začněte v Evropě a rovnou s méně populárními destinacemi, které si o to víc užijete v příjemném podzimním počasí. Na jaké ostrovy vyrazit hned v září?
Elba, Itálie

Na italském ostrově Elba se podzim obléká do mystického hávu. Tento ostrov, na kterém strávil Napoleon Bonaparte svůj exil, nabízí v této sezóně mnohem klidnější atmosféru než v létě. Bývalé Napoleonovo sídlo v Portoferraio je rověž atraktivním muzeem, jehož prostřednictvím můžete vkročit do historie.

Faerské ostrovy, Dánsko

Faerské ostrovy, ztracené v severském moři, se na podzim mění v divokou krajinu plnou pestrých barev. Zdejší fjordy, které se v této době chvějí pod zářícími odstíny, vytvářejí dojem, jako byste vkročili do světa fantazie. Pro turisty, kteří touží po klidu a čisté přírodě, jsou Faerské ostrovy ideální detsinací.

Gozo, Malta

Z maltského souostroví vyniká ostrov Gozo svou jedinečnou atmosférou právě na podzim. Malebné městečko Victoria s citadelou a katedrálou je zde historickým centrem. Podzimní teploty navíc stále umožňují koupání a potápění, což dělá z Goza ideální místo pro relaxaci i dobrodružství.

Ísafjörður, Island

Ísafjörður, hlavní město západní části Islandu, má na podzim své vlastní kouzlo na úplně jiném levelu, než všechny ostatní destinace. Oblast Vestfirðir je domovem dramatických fjordů a úchvatných přírodních scenérií. V tomto období můžete vidět, jak slunce pomalu zachází za horizont a dává vzniknout nezapomenutelnému pohledu.

Saaremaa, Estonsko

Saaremaa, nádherný ostrov v Baltském moři, je známý svými léčivými lázněmi, které jsou na podzim v plném proudu. Kromě toho je Saaremaa také domovem romantických větrných mlýnů, které stojí jako strážci na březích ostrova. Tyto mlýny byly historicky používány k mletí mouky a jsou nyní oblíbenou turistickou atrakcí. Pro milovníky moře nabízí Saaremaa pobřežní úseky, jejichž highlightem je pláž Kuressaare.

Autor: Erika Nová, Zdroj: Archiv

Mohlo by vás zajímat

Hot ListsNejlepší novozélandské treky: Extrém pro odvážné i pláže jako v Karibiku

Na Novém Zélandu najdete jedny z nejkrásnějších treků na světě. Mohou být mírné, ale také dost obtížné. Vyrazit můžete na jednodenní túry nebo na vícedenní trasy, kde se přespává na horských chatách. Výzvou pro extrémní sportovce je pochod od severu k jihu, který měří tři tisíce kilometrů. Na Zélandu si zkrátka vybere každý milovník přírody.