3 novinky a hidden gems pro cestovatelský bucket list

Ať už chcete prozkoumat privátní francouzský ostrov, ochutnat champagne v hlubinách českých lesů nebo vyrazit do nového super ekologického jihotyrolského resortu, máme něco pro každého. Kam se odhodláte vyjet?
Island life po francouzsku

Skupina Zannier, která stojí hned za několika výjimečnými hotely v Asii, Africe i v Evropě, oznámila, že se ujme proměny francouzského soukromého ostrova Île de Bendor v high-end resort. Projekt, jehož realizace by měla započnout v roce 2026, ovšem nepočítá pouze s přeměnou legendárního letoviska u Provence – společnost totiž převezme kontrolu nad celkovým provozem ostrova. Renovace promění šestihektarový ostrov v typickou provensálskou vísku se vším, co k ní patří, a nabídne také řadu gastronomických lákadel včetně restaurace Nonna Bazaar, plážového klubu, wellness centra a exkluzivních lázní. Samotný hotel pak nabídne kapacitu 93 pokojů.

Champagne v lese

Hluboké chodské lesy, designové zázemí respektující kořeny lokality a skrytý champagne bar. Právě takový off-grid zážitek najdete v letos otevřeném Resortu Český les v Železné u Smolova, který kromě udržitelné lokální gastronomie v restauraci Hvozd láká také na stylový wellness a již zmíněný champagne bar Kotelna. Ten vznikl v podzemí resortu na místě bývalé kotelny podle unikátní vize studia Konceptual spojující minulost a současnost tohoto prostoru. Historie se zhmotňuje v solitérní artové instalaci v podobě téměř tuny vážící kovové plastiky vyrobené z původních článků kotlů, které rovněž tvoří dominantní bar. Šampaňské v Českém lese kompletně pochází z portfolia maison de Venoge založeného v roce 1837. O rok později vytvořil zakladatel značky Henri-Marc zcela první ilustrovanou etiketu na šampaňské, a dal tak vzniknout kusu historie, která je dnes samozřejmostí.

První svého druhu

V prosinci se v jihotyrolském Valli di Tures e Aurina nedaleko Brunecku otevře Olm, první energeticky soběstačný a uhlíkově neutrální eco aparthotel v Alpách. Za moderní interpretací horského útočiště stojí jihotyrolské studio Andreas Gruber Architects, které navrhlo podobu třiatřiceti elegantních apartmánů zařízených modřínovým nábytkem. Součástí hotelu s kruhovým půdorysem je SPA s bazénem a také divoká zahrada s biotopem, již lze využít třeba jako scénu pro lekce jógy. O gastronomické zázemí se hostům stará organická restaurace Prenn° šéfkuchaře Berniho Aichnera s velmi progresivním přístupem. Můžete tady ochutnat třeba wellness drinky na bázi horské vody.

Mohlo by vás zajímat