5 evropských měst, kde strávit Silvestra

Blíží se Silvestr a s ním přichází otázka, kde strávit poslední večer v roce. Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku, vydejte se do jednoho z těchto pěti evropských měst, která svou atmosférou a tradicemi zaručují nezapomenutelný začátek nového roku.
Město světel

Paříž, město lásky, nabízí silvestrovskou oslavu jako žádná jiná metropole. Eiffelova věž se už sama o sobě stává ohniskem fantastického ohňostroje, který rozzáří všechny památky kolem. Se svítícím Notre-Damem v dálce a romantickou atmosférou Montmartru je Paříž ideálním místem pro ty, kdo chtějí vstoupit do nového roku ve dvou.

Fiesta na pláži

Pokud naopak toužíte po větší společnosti a nekončící párty se skupinou přátel, Barcelona je pro vás to pravé místo. Pláže se totiž promění v taneční parkety a oslňující ohňostroje nad mořem je něco, na co jen tak nezapomenete. Španělská vášeň a radost ze života zaručí, že do nového roku vstoupíte s úsměvem na tváři.

Historická romantika

Řím s jeho bohatou historií a vášnivým životním stylem, se v prosinci promění v jedinečné místo pro oslavu Silvestra. Koloseum a Foro Romano jsou podsvíceny ohňostrojem, a uličky se plní radostí a italským temperamentem.

Tradice a festivaly

Edinburgh je známý svým pečlivým silvestrovským festivalovým programem. Skákání přes ohně, tradiční skotská hudba a uvítání nového roku na historickém hradě jsou jen některé z aktivit, které zde můžete zažít. Pro milovníky kultury a tradic je Edinburgh dokonalou volbou.

Ohňostroj pod polární září

Chcete něco opravdu unikátního? Pak vyrazte na Island. Reykjavík je domovem ohromujícího přírodního ohňostroje a hlavně polární záře, která noční nebe promění v neskutečnou hru barev. Navštivte s koncem roku i modrou lagunu, termální lázeň obklopenou ledovci, a nechte se s výhledem na zasněžené vrcholky hor nahřát v uvolňující horké vodě.

Mohlo by vás zajímat