Top 3 evropské vegetariánské restaurace s michelinskou hvězdou

Našli jsme pro vás ty nejlepší vegetariánské restaurace v Evropě, které se pyšní michellinskou hvězdou. Vyrazíte na roadtrip nebo si zabookujete letenky?

Pryč jsou doby, kdy zelenina na talíři hrála pouze vedlejší roli. V dnešní době se zelenina stává etickou a právoplatnou hlavní surovinou mnoha jídelních stolů. Díky rostoucímu povědomí o zdravotních a ekologických problémech a zvýšenému uznání šéfkuchařů zeleniny jako takové nabízí stále více restaurací promyšlená vegetariánská degustační menu. Ta pak často udávají hlavní roli inovativním úpravám ovoce, zeleniny a v neposlední řadě také hub.

Tian, Vídeň

Vlajková restaurace Tian rakouského restauratéra Christiana Halpera se nachází mezi Stadtpark a Stephansplatz přímo v centru Vídně. Nabízí elegantní vegetariánské degustační menu vytvořené z regionálních produktů, včetně těch z vlastní zahrady. Bio džusy a vína v nápojovém lístku jsou pečlivě vybírány tak, aby se hodily k pokrmům i k filozofii zdejší kuchyně. Hloubka chutí, kterou najdete v nabídce výhradně veganských a vegetariánských jídel je pozoruhodná.

Seven Swans, Frankfurt

Restaurace Seven Swans ve Frankfurtu je ryze vegetariánská. Všechny suroviny používané v jejich prvotřídní kuchyni pocházejí především z jejich vlastní permakulturní zahrady. Pokud hledáte něco neobvyklého, pak jste na správné místě. Pohodlně se usaďte a nechte se unášet pohodovou a moderní atmosférou, která díky oknům od podlahy až ke stropu poskytuje skvělý výhled na řeku Mohan v nejužší budově ve Frankfurtu. Ta je mimo jiné sedm pater vysoká. V uvolněném prostředí restaurace si můžete vychutnat veganskou kuchyni z bioproduktů, které věřte, že vás překvapí a rozhodně i ohromí.

Joia, Milan

Pietro Leemann proslul jako jeden z největších inovátorů vegetariánské kuchyně. V roce 1989 otevřel restauraci Joia s vizí dostat zeleninu na úroveň nejvyšší gastronomie a v roce 1996 se stala první vegetariánskou restaurací v Itálii, která získala hvězdu Michelin. Jeho pokrmy jsou sugestivně pojmenované — Pupek světa je sicilské rizoto s artyčoky a domácím misem v mrkvovém kroužku, zatímco Zdroj života je dýně a hříbky ve zlatavém „vejci“ z mandlí a kukuřičného fondue. Zdejší šéfkuchař se stal vegetariánem po postupné filozofické a duchovní transformaci v Asii. Po mnoha letech se nyní zaměřuje na přirozenou stravu, která je avantgardní, experimentální, umně připravená a krásně prezentovaná. Zdejší menu plné chutí je navíc z 80 % veganské a bezlepkové.

Foto: Archiv Luxury Travel Digest se svolením

Mohlo by vás zajímat

Hot ListsPět tipů, jak si dokonale užít zimní staycation

Staycation neboli dovolená doma se stává oblíbeným konceptem, který nabízí odpočinek bez stresu z cestování, nebo variaci, když nikam vycestovat zkrátka nemůžete. Zimní verze navíc přináší jedinečnou atmosféru – podzimní plískanice nebo zasněžená krajina za oknem, hřejivé svíčky a příjemné teplo domova. Tady je našich pět tipů na harmonickou staycation.

Hot Lists7 must-see věcí na legendární Venice Beach

Venice Beach v Kalifornii je jedním z nejznámějších a nejnavštěvovanějších míst v Los Angeles, které přitahuje návštěvníky z celého světa svou jedinečnou atmosférou a množstvím aktivit, které nabízí. Která místa jsou absolutním must-visit?

Hot ListsThink Beach: 3 evropské hotelové getaway pro letošní léto

Poznávání kosmopolitních měst, rozdílných kultur a dávné i moderní historie je sice záslužné, někdy je ale čas se prostě jen zastavit, nadopovat tělo vitaminem D a pročistit si mysl slaným mořským vánkem. Máme pro vás tři hot hotely, v nichž si letošní plážovou getaway dokonale užijete.