Módní hotel i oslava roku Draka: Top 3 novinky z Asie

Nejen lunární nový rok s sebou přinel spoustu novinek z Asie hned na začátku roku. Kromě nespočtu designových kolaborací oslavujících rok Draka se navíc otevřely hned dva nové unikátní hotely.
Palazzo Versace v Číně

Italská módní značka Versace, která úspěšně dobývá i hoteliérský a interiérový trh, otevřela svůj první hotel v Asii, Palazzo Versace Macau v autonomním regionu na jižním pobřeží Číny. Opulentní interiérový design spojuje maximalistický odkaz italské značky s elementy čínské estetiky. Hotel se pyšní i svou vlastní michelinskou restaurací Don Alfonso 1890 s italskou kuchyní, zatímco La Scala del Palazzo zve na zhmotnění evropské coffee culture. Nejnovější palazzo italského giganta, s polohou jen deset minut od letiště, láká i na SPA se sedmi suites a nechybí ani sauna, pára nebo turkish hamman. Highlightem wellness části hotelu jsou pak okázalé bazény s mozaikou draka na dně a exteriérové mramorové sloupy.

Přípitek na rok Draka

Společnost Hennessy představila limitovanou edici Lunar New Year pro letošní rok draka, kterou navrhnul čínský umělec ze světa digitálních technologií Yang Yongliang. Prvky odkazující na rok draka ozdobily láhve koňaků Hennessy VSOP, XO a Paradis. Zatímco řada VSOP se zbarvila do červené, symbolu radosti a štěstí, koňaky XO zahaluje třpytivé zlato představující prosperitu. Hennessy Paradis se v kolekci Lunar New Year ukrývá v ručně vyrobené porcelánové karafě s ručně malovanými zlatými draky. Specializace na digitální technologie pak umožnila Yongliangovi přidat trojrozměrný prvek a přivést draky k životu – alespoň na videích, které kampaň doprovází.

Oáza pohostinnosti

Společnosti Dorchester Collection a Omniyat otevřely hotel The Lana, za jehož podobou stojí architektonické studio Foster + Partners a interiéroví designéři z Gilles et Boissier. Dubajská novinka se nachází v centru, s výhledem na oblast Business Bay a Burj Khalifa. Třicetipatrová budova ukrývá 225 pokojů, wellness, střešní bazén a několik gastronomických konceptů, které hosty provedou celým dnem – od prvního šálku kávy až po večerní drink. O bezkonkurenční životní zážitek, jak slibují provozovatelé, se postarají hned dva renomovaní šéfkuchaři. Martín Berasategui v restauraci Jara naservíruje baskickou kuchyni a Jean Imbert vezme hosty na kulinářský roadtrip po francouzské a italské riviéře, což napovídá i název podniku – Riviera. Třetí osobností je cukrář Angelo Musa, jehož neodolatelné výtvory hosté ochutnají v Bonbon Café. Nechybí ani bar umístěný ve 30. patře, pojmenovaný příhodně High Society.

Text: Erika Nová, Foto: Archiv

Mohlo by vás zajímat