Villas-only resort Bijal přivítal michelinského šéfkuchaře Theodora Falsera

Nejluxusnější resort v Turecku, který láká na 19 privátních vil, zpívající bazén i anti-aging spa, představil jako součást svého týmu chefaTheodora Falsera oceněného michelinskou hvězdou. Falser, který má za sebou bohatou kariéru po celém světě, přináší do Bijalu své proslulé zkušenosti a gastronomickou oslavu přírody.

Falserovy koncepty pro restaurace ClubHouse a BeachHouse odrážejí vizi resortu prostřednictvím inovativních menu, která kombinují přírodní a lokální suroviny s hravostí a sofistikovaným přístupem, jen se odráží na chutích i platingu. Pod Falserovým kulinářským vedením přináší restaurace ClubHouse italský fine dining v symfonii s mezinárodními koncepty v dechberoucí scenérii tureckého pobřeží. Restaurace BeachHouse pak zve hosty na intimní gastronomické dobrodružství na pláži, kde se můžete oddat čerstým plodům moře a lokálním receptům. Přestože šéfkuchař Falser provozuje několik restaurací po celém světě, do Bijalu bude jezdit každý měsíc.

Falser vyrostl na farmě v Jižním Tyrolsku a jeho kulinářská filozofie je hluboce zakořeněna v přírodě a v zásadě, že místní a přírodní suroviny jsou pro vytvoření smysluplné kuchyně zásadní. Díky svému mistrovskému přístupu k tradici dosáhl Falser hned během prvního roku svého působení v Johanesstube michelinské hvězdy.

Foto: Archiv Bijal se svolením

Mohlo by vás zajímat

NewsKdo kraluje žebříčku 20 nejlepších foodie měst pro rok 2025?

Každý rok sestavuje volnočasový magazín Time Out žebříček nejlepších světových destinací pro milovníky jídla. Pro rok 2025 ovládlo první příčku New Orleans, město proslulé svou jedinečnou kulinární scénou, která spojuje kreolské, cajunské a francouzské vlivy. Kde se nejlépe najíte a jaké metropole jsou na dalších místech?

NewsNové Manifesto vznikne v Berlíně

Manifesto Market představilo svůj dosud čtvrtý a největší food hub, umístěný v centru Berlína na Potsdamer Platz. Začíná tak svou mezinárodní…