Villas-only resort Bijal přivítal michelinského šéfkuchaře Theodora Falsera

Nejluxusnější resort v Turecku, který láká na 19 privátních vil, zpívající bazén i anti-aging spa, představil jako součást svého týmu chefaTheodora Falsera oceněného michelinskou hvězdou. Falser, který má za sebou bohatou kariéru po celém světě, přináší do Bijalu své proslulé zkušenosti a gastronomickou oslavu přírody.

Falserovy koncepty pro restaurace ClubHouse a BeachHouse odrážejí vizi resortu prostřednictvím inovativních menu, která kombinují přírodní a lokální suroviny s hravostí a sofistikovaným přístupem, jen se odráží na chutích i platingu. Pod Falserovým kulinářským vedením přináší restaurace ClubHouse italský fine dining v symfonii s mezinárodními koncepty v dechberoucí scenérii tureckého pobřeží. Restaurace BeachHouse pak zve hosty na intimní gastronomické dobrodružství na pláži, kde se můžete oddat čerstým plodům moře a lokálním receptům. Přestože šéfkuchař Falser provozuje několik restaurací po celém světě, do Bijalu bude jezdit každý měsíc.

Falser vyrostl na farmě v Jižním Tyrolsku a jeho kulinářská filozofie je hluboce zakořeněna v přírodě a v zásadě, že místní a přírodní suroviny jsou pro vytvoření smysluplné kuchyně zásadní. Díky svému mistrovskému přístupu k tradici dosáhl Falser hned během prvního roku svého působení v Johanesstube michelinské hvězdy.

Foto: Archiv Bijal se svolením

Mohlo by vás zajímat

NewsItalský gem: Proč vyrazit na pobřeží Amalfi?

Hornaté Amalfské pobřeží má délku 50 kilometrů a táhne se podél jižního okraje italského Sorrentinského poloostrova v regionu Kampanie mezi městy Sorrento a Salerno. Je považováno nejnádhernější pobřeží Itálie, plné romantiky a dokonalých výhledů. Co dalšího vás tam čeká?

NewsKulturní travel tip: Česká umělecká souhra v Curychu

Někdo cestuje za zážitky, jiný zase za oceánem, další pak cílí na gastronomii nebo na kulturu. Právě poslední zmíněný bod je naším aktuálním tipem, jak spojit touhu po cestování a umění zároveň. A navíc podpoříte české umělce!