Vegan i seafood: Revoluční gastronomie v seychelském eco resortu

Hot hotelová novinka roku, Waldorf Astoria Seychelles Platte Island, vznikla na privátním ostrově v jednom z nejzachovalejších mořských ekosystémů. I proto má za cíl stát se resortem s nulovým dopadem na životní prostředí. Jak vypadá revoluční a udržitelná ostrovní gastronomie?

Delikátní gourmet zážitky vznikají pod dohledem zkušené australské šéfkuchařky Jane Therese Mulry, která má pod sebou všech šest gastronomických spotů, jež na ostrově Platte najdete. Tři z nich tvoří restaurace s unikátním konceptem, zatímco do dalších tří si můžete zajít na skvělou kávu, signature drinky nebo lehké tematické snacky. Co vás tedy na ostrově čeká?

Hlavní restaurací resortu je designová La Perle, která stylový interiér propuje s exotickým exteriérem a prostřednictvím květináčů s plamovými listy a interiérovými dekoracemi ve všech tónech oceánu dává fokus na dvojici modré a zelené barvy, jež celý resort obklopuje. V La Perle se po celý den podává à la carte menu, a to už od snídaně. Ráno vás čeká mezinárodní kuchyně a po zbytek dne převládá středomořské menu, které opět dokonale propojuje atmosféru interiéru s obklopujícím prostředím.

Kreolský soulfood

Další z hlavní trojice restaurací nese název Maison Des Epices. Gourmet spot v decentním koloritu a typickém designu destinace láká na kreolskou kuchyni známou také jako soulfood. Významným fokusem je zde koření, které se skrývá i v názvu restaurace, a jeho širokou selekci uvidíte vystavenou hned po vstupu do interiéru. Zkušený argentinský sommeliér pak vše spáruje s vínem nebo třeba s rumem Takamaka s destilerií na hlavním seychelském ostrově Mahé. Právě tento brand do Maison Des Epices dodává i speciální blend vytvořený jen pro Waldorf Astoria Seychelles Platte Island, v sudu, na nějž se můžete podívat přímo v restauraci. Do destilerie si z resortu dokonce můžete udělat i exkurzi.

Veganská budoucnost

Waldorf Astoria je skutečně zaměřený na progresivní ekologii – i proto je vrcholem gurmánské trojice jedinečný koncept veganské restaurace Moulin. Na oběd vás vezme šéfkuchař do ostrovních zahrad, kde si utrhnete a vyberete, co se vám jen zlíbí. Chef pak z vaší selekce zeleniny, ovoce i bylinek připraví nezapomenutelné menu, které vas variabilitou struktur a chutí bude udivovat ještě hodně dlouho. Ze zelí se klidně stane pěna, chipsy nebo třeba veganská verze tataráku.

Delikátní zážitek si pak můžete užít v restauraci v hřejivých přírodních tónech oživených zavěšenými zelenými rostlinami a nebo se můžete gourmet menu oddat přímo uprostřed zahrad v komfortních stylových cabanách. Na večeři pak vyrazte do interiéru restaurace, kde už uvidíte vyskládané kousky zeleniny a ovoce, z níž vás následně překvapí dokonalé večerní menu. Mimochodem, ultimátní vegan zážitek si můžete i odvézt domů – přes den tu totiž probíhají lekce vaření.

33 druhů champagne

Hlavní gastro trojici uzavírá casual trio, v němž najdete pool bar Torti s live DJem a nabídkou seafood, sushi a mezinárodní kuchyně. Peacock Terrace pak přináší ultimátní glamour atmosféru, která ještě více pozvedne výborné kafe od keňského baristy, ale i signature drinky a tapas. Zlatá hodinka a západ slunce pak jednoznačně patří baru Lalin, kde můžete ochutnat 33 druhů champagne – klidně po skleničkách. Tak na zdraví!

Foto: Archiv Waldorf Astoria Seychelles Platte Island se svolením

Mohlo by vás zajímat

LeisureRiviera Maya: Vibrující plážový život na mexickém pobřeží

Poloostrov Yucatán je pověstný tím, že je úplně jiný než zbytek Mexika. Je tu bezpečněji, najdete tu dechberoucí přírodní i historická místa a ta nejlepší jídla ochutnáte v místních pouličních stáncích. Yucatánský poloostrov ale také nabízí tyrkysové moře a bílý písek, díky čemuž patří místní pláže mezi nejvyhledávanější na světě.

LeisureTisíce netopýrů, majestátní vulkán i podmořský svět: Vítejte na Lomboku

Většina lidí mířících do Indonésie nevynechá působivý ostrov Bali. Mnozí ale minou Lombok, přestože důvodů, proč se sem vypravit, je víc než dost. Podmořský svět kolem ostrova je rájem potápěčů, nachází se tu magická jeskyně s tisíci netopýry, můžete zažít neopakovatelný výšlap na sopku a v neposlední řadě je Lombok vstupní branou na úchvatné Gili Islands.

LeisureProč Bali stále přitahuje turisty a kdy je ideální čas na jeho návštěvu?

Bali, často přezdívaný „Ostrov bohů“, patří mezi nejvyhledávanější destinace na světě. Tento indonéský ráj láká návštěvníky svou jedinečnou kombinací přírodních krás, bohaté kultury a možností pro relaxaci i dobrodružství. Ačkoliv se obliba destinací ve světě často mění, Bali si i po letech udržuje svoji popularitu. Co za tím stojí?