Vegan i seafood: Revoluční gastronomie v seychelském eco resortu

Hot hotelová novinka roku, Waldorf Astoria Seychelles Platte Island, vznikla na privátním ostrově v jednom z nejzachovalejších mořských ekosystémů. I proto má za cíl stát se resortem s nulovým dopadem na životní prostředí. Jak vypadá revoluční a udržitelná ostrovní gastronomie?

Delikátní gourmet zážitky vznikají pod dohledem zkušené australské šéfkuchařky Jane Therese Mulry, která má pod sebou všech šest gastronomických spotů, jež na ostrově Platte najdete. Tři z nich tvoří restaurace s unikátním konceptem, zatímco do dalších tří si můžete zajít na skvělou kávu, signature drinky nebo lehké tematické snacky. Co vás tedy na ostrově čeká?

Hlavní restaurací resortu je designová La Perle, která stylový interiér propuje s exotickým exteriérem a prostřednictvím květináčů s plamovými listy a interiérovými dekoracemi ve všech tónech oceánu dává fokus na dvojici modré a zelené barvy, jež celý resort obklopuje. V La Perle se po celý den podává à la carte menu, a to už od snídaně. Ráno vás čeká mezinárodní kuchyně a po zbytek dne převládá středomořské menu, které opět dokonale propojuje atmosféru interiéru s obklopujícím prostředím.

Kreolský soulfood

Další z hlavní trojice restaurací nese název Maison Des Epices. Gourmet spot v decentním koloritu a typickém designu destinace láká na kreolskou kuchyni známou také jako soulfood. Významným fokusem je zde koření, které se skrývá i v názvu restaurace, a jeho širokou selekci uvidíte vystavenou hned po vstupu do interiéru. Zkušený argentinský sommeliér pak vše spáruje s vínem nebo třeba s rumem Takamaka s destilerií na hlavním seychelském ostrově Mahé. Právě tento brand do Maison Des Epices dodává i speciální blend vytvořený jen pro Waldorf Astoria Seychelles Platte Island, v sudu, na nějž se můžete podívat přímo v restauraci. Do destilerie si z resortu dokonce můžete udělat i exkurzi.

Veganská budoucnost

Waldorf Astoria je skutečně zaměřený na progresivní ekologii – i proto je vrcholem gurmánské trojice jedinečný koncept veganské restaurace Moulin. Na oběd vás vezme šéfkuchař do ostrovních zahrad, kde si utrhnete a vyberete, co se vám jen zlíbí. Chef pak z vaší selekce zeleniny, ovoce i bylinek připraví nezapomenutelné menu, které vas variabilitou struktur a chutí bude udivovat ještě hodně dlouho. Ze zelí se klidně stane pěna, chipsy nebo třeba veganská verze tataráku.

Delikátní zážitek si pak můžete užít v restauraci v hřejivých přírodních tónech oživených zavěšenými zelenými rostlinami a nebo se můžete gourmet menu oddat přímo uprostřed zahrad v komfortních stylových cabanách. Na večeři pak vyrazte do interiéru restaurace, kde už uvidíte vyskládané kousky zeleniny a ovoce, z níž vás následně překvapí dokonalé večerní menu. Mimochodem, ultimátní vegan zážitek si můžete i odvézt domů – přes den tu totiž probíhají lekce vaření.

33 druhů champagne

Hlavní gastro trojici uzavírá casual trio, v němž najdete pool bar Torti s live DJem a nabídkou seafood, sushi a mezinárodní kuchyně. Peacock Terrace pak přináší ultimátní glamour atmosféru, která ještě více pozvedne výborné kafe od keňského baristy, ale i signature drinky a tapas. Zlatá hodinka a západ slunce pak jednoznačně patří baru Lalin, kde můžete ochutnat 33 druhů champagne – klidně po skleničkách. Tak na zdraví!

Text: Lenka Komrsková, Foto: Archiv

Mohlo by vás zajímat