Adrenalin v Římě: Rally kolem Kolosea

Máte Řím spojený spíše s Vatikánem a ochutnávkou nejlepší zmrzliny a pizzy? Tak si v červencovém kalendáři udělejte místo na trochu extrémnější podobu historického města. Co vás čeká?

Pokud hledáte vzrušující zážitek plný adrenalinu, Rally di Roma Capitale, která se koná 26., 27. a 28. července, je skvělou volbou pro návštěvníky Říma. Tento závod, který je součástí Evropského rallyového šampionátu FIA, se začíná v dramatické scenerii u Andělského hradu a nabízí unikátní trasu okolo historických památek jako je Koloseum, přičemž celková délka trati dosahuje téměř 900 kilometrů a zahrnuje několik etap v regionu Lazio.

Závod nabízí nejen sportovní vzrušení, ale je také oslavou římských památek viděných z naprosto unikátního úhlu. Během třídenního závodu se konají různé etapy, které testují dovednosti a odolnost řidičů na asfaltových cestách a nabízí divákům napínavé zážitky přímo v srdci Itálie.

Rally di Roma Capitale je významnou událostí, která získala uznání v rámci Evropského rallyového šampionátu a je podporována řadou místních institucí a partnerů, což přidává na její prestiži a zároveň upozorňuje na závazek pořadatelů k environmentálním hodnotám​. Celý závod je skvělou příležitostí nejen pro fanoušky motorismu, ale pro každého, kdo chce zažít kombinaci kulturního bohatství a sportovního napětí v jednom z nejhistoričtějších měst světa.

Text: Erika Nová, Foto: Archiv, Rally di Roma Capitale

Mohlo by vás zajímat

AdventureProč vyrazit jachtařit na Elbu?

Ostrov Elba, třetí největší ostrov Itálie, je nejen bohatý na historii, ale představuje také ideální destinaci pro milovníky jachtingu. Tento krásný ostrov v Tyrhénském moři nabízí úchvatné scenérie, klidné zátoky a malebné přístavy, které lákají jachtaře z celého světa.