Kam za vyhřívaným pískem a největším bazénem na světě?

Dokážete si představit bazén s délkou 1 013 metrů, který pokrývá území o rozloze více než 80 tisíc metrů čtverečních, má největší hloubku 3 a půl metru a obsahuje asi 250 milionů litrů vody? Na takovém bazénu se dá plachtit, jezdit na kajaku i trénovat potápění. Vítejte v chilském San Alfonso del Mar.

Rozloha této velkolepé uměle vytvořené laguny je velká asi jako 15 fotbalových hřišť a nebo, pokud chcete jiné srovnání, jako 6000 klasických osmimetrových plaveckých bazénů. Bazén patří k resortu San Alfonso del Mar, který leží v Algarrobo v centrálním Chile, asi 100 kilometrů západně od Santiaga.

Velkolepý počin v Guinessově knize rekordů

Voda v tomto ohromujícím bazénu má totožnou barvu jako oceán, který se rozprostírá těsně za ním – křišťálově čistou s tyrkysovým nádechem. Je to díky speciální technologii, která umožňuje čerpat vodu z přilehlého Tichého oceánu a udržovat ji v dokonalé čistotě. Během léta si laguna udržuje příjemnou teplotu kolem 26 °C, což je přibližně o 9 stupňů víc, než je teplota v oceánu. Stavba byla dokončena v roce 2006 a hned se dostala do Guinessovy knihy rekordů jako největší bazén na světě.

A když prší? I s tím se u břehů největší umělé laguny světa počítalo. Resort San Alfonso del Mar se totiž dokáže pochlubit jedinou jihoamerickou zastřešenou pláží, která je umístěná ve skleněném pavilonu ve tvaru pyramidy s vodou o příjemné teplotě a unikátním vyhřívaným pískem. Kromě toho si tu můžete zahrát tenis, volejbal, nechat se hýčkat v lázních, užívat si zábavu v nočních klubech a dokonce je tu i profesionální fotbalový stadion.

Cíl splněn: Karibik u oceánu

Za tímto ohromujícím počinem stojí Crystal Lagoons, společnost založená vizionářským chilským obchodníkem. Díky zmíněné technologii, která pracuje s vodou z oceánu a udržuje ji čistou, se této společnosti podařilo dosáhnout neuvěřitelného cíle: umožnit návštěvníkům užívat si pocit Karibského moře přímo na centrálním chilském pobřeží. Dáte mu šanci?

Text: Eva Ledecká, Foto: Archiv

Mohlo by vás zajímat

AdventureKapské město: Kosmopolitní metropole s top atmosférou

Elegantní hotely, restaurace světové třídy, umělecká scéna, oslnivá kulturní rozmanitost, bohatá historie, podmanivá krajina. V Kapském městě můžete každý den odhalit něco, díky čemu se do něj znovu zamilujete. Kdo míří do Jihoafrické Afriky, míří především do Cape Town.