Cesta do Ameriky: 5 věcí, na které při balení nezapomenout

Nezapomenout na základní věci při balení je pravidlem a zároveň obavou snad při každém plánování zahraniční cesty. Při návštěvě Ameriky je však třeba dbát ještě na pár dalších věcí navíc. Tady je naše desítka, bez níž byste neměli odjíždět na letiště.
1. Pas a ESTA

Absolutní nutností je sbalit si platný pas a vízum nebo ESTU. Ujistěte se, že váš pas je platný minimálně dalších šest měsíců od data vstupu do USA. Nezapomeňte si také vytisknout kopii ESTY, pokud cestujete v rámci bezvízového programu.

2. Funkční platební karty

V Americe jsou platební karty naprostým základem a zaplatíte s ní téměř všude. Raději ale informujte svou banku o cestě do Ameriky, aby vám nezablokovala kartu kvůli podezřelým transakcím. I proto se může hodit mít u sebe pár dolarů.

3. Správná nabíječka

Mobilní telefon s mezinárodním roamingem je nezbytností, která by ale měla být ve většině případů vyřešená za vás. Abyste však neplatili vysoké částky při volání i při přijímání hovorů nebo za používání internetu, raději si hned po příletu vypněte mobilní data a používejte Wi-Fi, která je rozšířená už i v metru. Při delším pobytu se určitě vyplatí pořídit si klidně i jen na týden americkou SIM kartu. Nezapomeňte také na to, že v Americe jsou jiné zásuvky (typ A a B, napětí 110 V). Adaptér tam ale koupíte v běžných trafikách i drogeriích.

New York, Amerika, USA, tipy na balení

4. Léky a zdravotní pojištění

Pokud pravidelně užíváte léky, vezměte si je v dostatečném množství na celou dobu pobytu. Doporučujeme také sjednat si cestovní zdravotní pojištění, které pokryje případné lékařské výdaje v zahraničí. Lékařské služby totiž v Americe vyjdou skutenčně draho. Nezapomeňte si s sebou vzít kopii cestovního pojištění a důležité kontaktní informace, včetně kontaktů na rodinu, přátele a ambasádu.

5. Powerbanka a stažené mapy

I když budete mít přístup k internetu, je praktické mít předem u sebe mapy a průvodce, které můžete používat offline. Aplikace jako Google Maps umožňují stažení map pro offline použití. V Americe také přirozeně strávíte hodně času na cestách, ať už jde o obchodní jednání nebo prohlídky památek. Přenosná powerbanka vám zajistí, že váš telefon nebo tablet bude vždy připraven k použití.

New York, Amerika, USA, tipy na balení

Text: Erika Nová, Foto: Archiv

Mohlo by vás zajímat

Hot ListsTop 5 nejextrémnějších skywalks na světě

Pokud netrpíte akrofobií, strachem z výšek, můžete se směle vydat na nejextrémnější skywalks světa. Vzdušné dobrodružství a notná dávka adrenalinu na vás čeká na těchto pěti ohromujících místech.