Objevte veganskou vysokou gastronomii na Seychelách

Dejte šanci veganské kuchyni, která vzniká z těch nejčerstvějších surovin v dechberoucím exotickém prostředí Seychel. Nechybí ani experimentální přístup k vaření, nebo třeba super zdravá a trendy fermentace.

Waldorf Astoria Seychelles Platte Island představuje gurmánské zážitky v podání Mukhammeda Gaviho, který stojí za kulinářsky vyhlášenou soil-to-soul restaurací Moulin. Gavi v resortu působí od jeho letošního otevření a do gastronomické nabídky vnesl bohaté mezinárodní zkušenosti osvojené během svého letitého působení na Maledivách, ve Spojených arabských emirátech a Kataru.

S rozmanitým repertoárem, který sahá od italské kuchyně přes přípravu mořských plodů i rostlinných specialit až po molekulární gastronomii, dokáže Gavi sestavit pro hosty k obědu i večeři opravdu inovativní menu.

Plant-based umění

Koncept restaurace Moulin ztělesňuje přesvědčení, že jídlo je lék, který má transformativní účinky na zdraví a pohodu. Gaviho tým používá čerstvé produkty z vlastní zahrady a do každého jídla vkládá nutriční moudrost. Tento farm-to-table přístup začíná v zahradě resortu s názvem Farmacy za restaurací a pokračuje u stolu skrze výživu těla i duše.

Mezi highlighty menu s přímočarými názvy pokrmů se řadí například „Zahradní sklizeň“, která oslavuje bohatství zahrady Farmacy s divokými listy salátů, kořeny a klíčky v pikantním pomerančovém kombuchovém dresinku. Z hlavních jídel je to „Zelí a ryba“, které kombinuje skromné zelí s černým jablkem, kimči a celerovým pyré, zakončené provzdušněnou cibulovou pěnou. „Houby a hovězí maso“ nabízí jedinečnou obměnu klasického párování s uzeným portobellem, houbovým kompotem, bohatým consommé a nakládanými houbami shimeji.

Na závěr si milovníci dezertů mohou pochutnat na „Tropickém ovoci“, které obsahuje jemný kokosový sponge spojený s ananasovým chutney a mangovým maracujovým gelem, zatímco zajímavé „Černé jablko“ představuje fermentované černé jablečné kousky na jemné drobence. Pod Gaviho vedením je Moulin důkazem harmonie tradice a inovace a nabízí hostům jedinečnou cestu za chutí a zdravím na pozadí seychelského ráje.

Foto: Waldorf Astoria Seychelles Platte Island se svolením

Mohlo by vás zajímat

NewsKdo kraluje žebříčku 20 nejlepších foodie měst pro rok 2025?

Každý rok sestavuje volnočasový magazín Time Out žebříček nejlepších světových destinací pro milovníky jídla. Pro rok 2025 ovládlo první příčku New Orleans, město proslulé svou jedinečnou kulinární scénou, která spojuje kreolské, cajunské a francouzské vlivy. Kde se nejlépe najíte a jaké metropole jsou na dalších místech?