Objevte veganskou vysokou gastronomii na Seychelách

Dejte šanci veganské kuchyni, která vzniká z těch nejčerstvějších surovin v dechberoucím exotickém prostředí Seychel. Nechybí ani experimentální přístup k vaření, nebo třeba super zdravá a trendy fermentace.

Waldorf Astoria Seychelles Platte Island představuje gurmánské zážitky v podání Mukhammeda Gaviho, který stojí za kulinářsky vyhlášenou soil-to-soul restaurací Moulin. Gavi v resortu působí od jeho letošního otevření a do gastronomické nabídky vnesl bohaté mezinárodní zkušenosti osvojené během svého letitého působení na Maledivách, ve Spojených arabských emirátech a Kataru.

S rozmanitým repertoárem, který sahá od italské kuchyně přes přípravu mořských plodů i rostlinných specialit až po molekulární gastronomii, dokáže Gavi sestavit pro hosty k obědu i večeři opravdu inovativní menu.

Plant-based umění

Koncept restaurace Moulin ztělesňuje přesvědčení, že jídlo je lék, který má transformativní účinky na zdraví a pohodu. Gaviho tým používá čerstvé produkty z vlastní zahrady a do každého jídla vkládá nutriční moudrost. Tento farm-to-table přístup začíná v zahradě resortu s názvem Farmacy za restaurací a pokračuje u stolu skrze výživu těla i duše.

Mezi highlighty menu s přímočarými názvy pokrmů se řadí například „Zahradní sklizeň“, která oslavuje bohatství zahrady Farmacy s divokými listy salátů, kořeny a klíčky v pikantním pomerančovém kombuchovém dresinku. Z hlavních jídel je to „Zelí a ryba“, které kombinuje skromné zelí s černým jablkem, kimči a celerovým pyré, zakončené provzdušněnou cibulovou pěnou. „Houby a hovězí maso“ nabízí jedinečnou obměnu klasického párování s uzeným portobellem, houbovým kompotem, bohatým consommé a nakládanými houbami shimeji.

Na závěr si milovníci dezertů mohou pochutnat na „Tropickém ovoci“, které obsahuje jemný kokosový sponge spojený s ananasovým chutney a mangovým maracujovým gelem, zatímco zajímavé „Černé jablko“ představuje fermentované černé jablečné kousky na jemné drobence. Pod Gaviho vedením je Moulin důkazem harmonie tradice a inovace a nabízí hostům jedinečnou cestu za chutí a zdravím na pozadí seychelského ráje.

Foto: Waldorf Astoria Seychelles Platte Island se svolením

Mohlo by vás zajímat

NewsPrivátní ostrovní ráj &Beyond Mnemba Island otvírá v novém

&Beyond Mnemba Island, soukromý ráj u severovýchodního pobřeží Zanzibaru, nedávno znovu otevřel své dveře hostům po rozsáhlé renovaci. Lodge Mnemba Island, který je proslulý svým přirozeným smyslem pro exkluzivitu, si i po přepracování pod taktovkou Fox Browne Creative a Nicholas Plewman Architects zachovává uvolněný půvab a nenápadnou sofistikovanost.

NewsSoneva Fushi láká na wellbeing festival Soul

Festival Soul je event zabývající se zdravím a wellness, který přináší zasvěcené panelové diskuse, poutavé workshopy a transformační zážitky v idylickém prostředí Soneva Fushi v maledivské biosférické rezervaci UNESCO Baa Atoll.

NewsZájem o nemovitosti na severu Španělska masivně roste. Co za tím stojí?

Sever Španělska je místo, kam se zrovna davy lidí nehrnou. Tedy, přesněji řečeno, nehrnuly doposud. Přestože tu najdete krásnou přírodu i zajímavá historická města, vždy turisty i místní více přitahovaly slunné pláže Středozemního moře. Situace se ale začíná pomalu měnit a poptávka po ubytování na severu Španělska prudce roste. Čím to je?