5 pražských restaurací, kde si dát degustační valentýnské menu

Plánujete romantickou večeři na den svatého Valentýna? Tak se zbytečně nezavírejte v kuchyni a raději se vyrazte oddat degustačním valentýnským menu v romantickém prostředí restaurací v centru Prahy. Kam vyrazit? P. S. Nezapomeňte si objednat i vinné párování.
Kde: Brick’s
Co: Čtyřchodová večeře
Cena: 2600 Kč za osobu

V Brick’s se bude servírovat delikátní valentýnské menu, které bude otevře amuse bouche, po němž následuje ceviche z pražmy královské s koriandrem, limetkovým dresinkem, melounem cantaloupe, guacamole pěnou a černým kaviárem Ossetra. Vaše chuťové buňky následně pohltí terina z kachních jater foie gras, zauzená kachní prsa, čokoládový curd, pomerančový gel a kumquatový konfit na domácí briošce. Poté následuje mořský ďas v italské slanině pancetta s hráškovým pyré a rybí jus, dále royal steak z argentinského plemene Angus s černými lanýži, glazírovaná zelenina, bramborové pyré a sos Sauternes, a jako sladká tečka uzavírá degustační kompozici jahodový „financier“ s domácí zmrzlinou z růžových lístků a pralinkami z červených grepů, granátové jablko a dehydrované maliny. V ceně je také welcome drink v podobě rosé Baglietti.

Kde: Monastiq
Co: Tříchodová večeře
Cena: 2050 Kč za osobu

Restaurace Monastiq v Mandarin Oriental, Prague zve hosty na speciální valentýnskou večeři o třech chodech. Tento jedinečný gastronomický zážitek začíná sklenkou šampaňského na uvítanou, po kterém následuje předkrm – pěna z červené řepy, doplněná marinovanou řepou, pistáciemi, kozím sýrem a estragonem. Jako hlavní chod se podávají kachní prsa s gratinovanými bramborami Dauphinoise, šalvějí, ostružinami, slaninou a čekankovým salátem. Na závěr si vychutnáte delikátní makronku s příchutí šampaňského, jahod, krému z bílé čokolády, růží a citronového sorbetu. Na výběr je i vegetariánská varianta menu.

Kde: Deer
Co: Tříchodová večeře
Cena: 1105 – 1225 Kč za osobu

Restaurace Deer bude servírovat valentýnské menu až do 16. 2., tak si na něj klidně zajděte ještě o víkendu. Vše začíná amuse bouche, pak následuje makrela, panna cotta ze zakysané smetany a kopru, pyré a prach z červené řepy, lososového kaviáru a bylinkového oleje. Hlavní chod lze zvolit ze dvou variant. Na výběr je mořský ďas s panchettou, pyré ze zauzeného květáku s libečkem, liškovým krémem a limetkovou pěnou nebo telecí filet mignon v bylinkové krustě s bramborovým pyré s lanýži, který dále doplňuje restovaný řapíkatý celer s jarní cibulkou, demi-glace a černým lanýžem. Dezert je opět ve dvojím provedení – pomerančový sorbet s Cointreau a kandovanou pomerančovou kůrou nebo Jahodovo-jogurtový dortík se sněhovými pusinkami se sušenými květy, Chantilly krémem, jahodovým consommé a mini makronkou.

Kde: The Monkey Bar Prague
Co: Čtyřchodová večeře
Cena: 1600 Kč za osobu

Večeře na Valentýna je tradice, ale v džungli uprostřed Prahy dobře vědí, že láska prochází žaludkem. Slova často nejsou potřeba, stačí jen podmanivá a opojná kombinace vůní a chutí. Zatímco v pralese čekají na člověka nejrůznější úskalí, zde v první městské džungli se budete moci oddávat atmosféře unikátního večera. Od 18:00 do 22:00 si můžete vychutnat speciální čtyřchodové menu, které vás přenese do světa nečekaných chutí. Na talíři se objeví nigiri sushi, ceviche z pražmy královské, dokonale připravená hovězí svíčková a jako sladká tečka sýrový krém z mascarpone s citrusy yuzu. K tomu vás doprovodí piáno a precizně namíchané koktejly, které podtrhnou výjimečnost celého večera.

Kde: Terasa u Prince
Co: Tříchodová večeře
Cena: 1205 – 1255 Kč za osobu

Valentýnské menu na Terase U Prince je symfonií chutí, které začínají předkrmem lehce zauzeného kachního prsa label rouge s gelem z červené řepy, restovanými piniemi a polníčkem s malinovým dresinkem. Hlavní chod je rovnou ve dvou variantách – filet z mořského vlka s šafránovým rizotem, petrželovým pestem a pečeným citronem nebo steak z dančího hřbetu s uzeným bramborovým pyré, marinovanými houbami a brusinkovou omáčkou se skořicí. Závěr patří sladké tečce v podobě malinové lásky s ruby čokoládou, pistáciovou ganache a čerstvými malinami. I tady se můžete oddat slastným chutím až do 16. února.

Foto: Archiv Luxury Travel Digest se svolením

Mohlo by vás zajímat

Hot Lists7 fotogenických míst planety, která letos navštívit

Pokud mezi vaše patří hobby fotografování zajímavých míst světa, máme pro vás tipy na lokality, kde si budete připadat jako v ráji. Od barevných hor s výhledem na nádherné západy slunce, až po ohromující architekturu zmrazenou v čase. Svět je plný působivých míst, čekajících na zachycení. Která patří mezi ta nejfotogeničtější na světě?