Co: Čtyřchodová večeře
Cena: 2600 Kč za osobu
V Brick’s se bude servírovat delikátní valentýnské menu, které bude otevře amuse bouche, po němž následuje ceviche z pražmy královské s koriandrem, limetkovým dresinkem, melounem cantaloupe, guacamole pěnou a černým kaviárem Ossetra. Vaše chuťové buňky následně pohltí terina z kachních jater foie gras, zauzená kachní prsa, čokoládový curd, pomerančový gel a kumquatový konfit na domácí briošce. Poté následuje mořský ďas v italské slanině pancetta s hráškovým pyré a rybí jus, dále royal steak z argentinského plemene Angus s černými lanýži, glazírovaná zelenina, bramborové pyré a sos Sauternes, a jako sladká tečka uzavírá degustační kompozici jahodový „financier“ s domácí zmrzlinou z růžových lístků a pralinkami z červených grepů, granátové jablko a dehydrované maliny. V ceně je také welcome drink v podobě rosé Baglietti.
Co: Tříchodová večeře
Cena: 2050 Kč za osobu
Restaurace Monastiq v Mandarin Oriental, Prague zve hosty na speciální valentýnskou večeři o třech chodech. Tento jedinečný gastronomický zážitek začíná sklenkou šampaňského na uvítanou, po kterém následuje předkrm – pěna z červené řepy, doplněná marinovanou řepou, pistáciemi, kozím sýrem a estragonem. Jako hlavní chod se podávají kachní prsa s gratinovanými bramborami Dauphinoise, šalvějí, ostružinami, slaninou a čekankovým salátem. Na závěr si vychutnáte delikátní makronku s příchutí šampaňského, jahod, krému z bílé čokolády, růží a citronového sorbetu. Na výběr je i vegetariánská varianta menu.
Co: Tříchodová večeře
Cena: 1105 – 1225 Kč za osobu
Restaurace Deer bude servírovat valentýnské menu až do 16. 2., tak si na něj klidně zajděte ještě o víkendu. Vše začíná amuse bouche, pak následuje makrela, panna cotta ze zakysané smetany a kopru, pyré a prach z červené řepy, lososového kaviáru a bylinkového oleje. Hlavní chod lze zvolit ze dvou variant. Na výběr je mořský ďas s panchettou, pyré ze zauzeného květáku s libečkem, liškovým krémem a limetkovou pěnou nebo telecí filet mignon v bylinkové krustě s bramborovým pyré s lanýži, který dále doplňuje restovaný řapíkatý celer s jarní cibulkou, demi-glace a černým lanýžem. Dezert je opět ve dvojím provedení – pomerančový sorbet s Cointreau a kandovanou pomerančovou kůrou nebo Jahodovo-jogurtový dortík se sněhovými pusinkami se sušenými květy, Chantilly krémem, jahodovým consommé a mini makronkou.
Co: Čtyřchodová večeře
Cena: 1600 Kč za osobu
Večeře na Valentýna je tradice, ale v džungli uprostřed Prahy dobře vědí, že láska prochází žaludkem. Slova často nejsou potřeba, stačí jen podmanivá a opojná kombinace vůní a chutí. Zatímco v pralese čekají na člověka nejrůznější úskalí, zde v první městské džungli se budete moci oddávat atmosféře unikátního večera. Od 18:00 do 22:00 si můžete vychutnat speciální čtyřchodové menu, které vás přenese do světa nečekaných chutí. Na talíři se objeví nigiri sushi, ceviche z pražmy královské, dokonale připravená hovězí svíčková a jako sladká tečka sýrový krém z mascarpone s citrusy yuzu. K tomu vás doprovodí piáno a precizně namíchané koktejly, které podtrhnou výjimečnost celého večera.
Co: Tříchodová večeře
Cena: 1205 – 1255 Kč za osobu
Valentýnské menu na Terase U Prince je symfonií chutí, které začínají předkrmem lehce zauzeného kachního prsa label rouge s gelem z červené řepy, restovanými piniemi a polníčkem s malinovým dresinkem. Hlavní chod je rovnou ve dvou variantách – filet z mořského vlka s šafránovým rizotem, petrželovým pestem a pečeným citronem nebo steak z dančího hřbetu s uzeným bramborovým pyré, marinovanými houbami a brusinkovou omáčkou se skořicí. Závěr patří sladké tečce v podobě malinové lásky s ruby čokoládou, pistáciovou ganache a čerstvými malinami. I tady se můžete oddat slastným chutím až do 16. února.
Foto: Archiv Luxury Travel Digest se svolením