Gourmet travel: Champagne plavba i Skandinávie v Londýně

Máme tu další tipy pro milovníky cestování za gastronomií. Ať už preferujete delikátní bublinky nebo rádi poznáváte autentickou michelinskou kuchyni, tyto dva tipy by vám neměly ujít.

Hotelový řetězec Belmond a champagne maison Ruinart společně posouvají koncept slow travel do nové dimenze prožitku. Na palubě lodi Coquelicot z portfolia Belmond bude od letošního května možné křižovat vodní kanály oblasti Champagne a nechat se unášet historií slavných hradů v objetí místních vinic, to vše v pomalém tempu a samozřejmě s odpovídajícím množstvím špičkového šampaňského Ruinart. Coquelicot nabízí k objevování francouzského venkova velkorysou terasu, tři unikátní salonky, champagne bar, otevřenou kuchyň jako scénu pro místní gastronomické skvosty a tři dvoulůžkové kajuty s mramorovými koupelnami, které poskytují nezbytné soukromí pro umocnění romantiky.

Kultovní kodaňská restaurace Noma Reného Redzepiho, strůjce skandinávské gastronomické revoluce, v lednu oficiálně oznámila, že s koncem roku 2024 skončí. Zpráva samozřejmě vyvolala vlnu extrémního zájmu o rezervace. Pokud se vám nicméně nepodaří probojovat se ve frontě na kulinářský životní zážitek až k Redzepiho stolu, můžete dánskému šéfkuchaři nahlédnout pod ruce alespoň prostřednictvím kuchařky Noma 2.0, kterou letos vydal. Rozhodl se podělit se v ní se zákazníky nejen o své proslulé recepty, ale rovněž nabídl hluboký vhled do zákulisí jejich přípravy. Na 365 stranách bible současné kulinářské kultury lze proniknout do tajemství 200 pokrmů, jejichž výpravný popis i vizuální zachycení jsou spíše než návodem forenzním záznamem podstaty kuchařského umění.

Nabídku fine dining zážitků v londýnském obchodním domě Harrods obohatilo další světoznámé jméno ze světa gastronomie. Švédský šéfkuchař Björn Frantzén, který ve svých dvou restauracích aktuálně drží celkem šest michelinských hvězd, tady představil svůj převratný fusion neoseverských a asijských chutí. Harrods Frantzén Studio nabízí kromě střešní terasy a baru především neotřelé kombinace chutí. Základním stavebním kamenem menu jsou grilované speciality a pokrmy na bázi uzení a zavařování, tedy tradičních technik skandinávské kuchyně.

Mohlo by vás zajímat

LeisureAntverpy: Co vás ohromí ve městě diamantů?

Antverpy, belgické město proslulé diamanty, je ideální místo, kam vyrazit na prodloužený víkend. Milovníci historie, umění a dobrého jídla se mají na co těšit. Chcete si užít lesk Antverp? Tato místa nesmíte minout!

LeisureSoběstačný ostrov Necker: Celoživotní dílo magnáta Richarda Bransona

Uprostřed Karibiku na Britských Panenských ostrovech se nachází ostrov zvaný Necker. Je v soukromém vlastnictví Sira Richarda Bransona, generálního ředitele nahrávací společnosti Virgin Group. Potulují se na něm lemuři, obrovské želvy i slavné celebrity. Ostrov je ale hlavně dokonalou ukázkou soběstačného ráje.

LeisureSummer tip: Vyrazte letos na opojné Capri

Capri, malebný ostrov ležící v Tyrhénském moři u jihozápadního pobřeží Itálie, je známý svou okouzlující krásou a bohatou historií. S místními atrakcemi, které lákají celebrity, umělce a cestovatele již po desetiletí, si Capri zaslouží být na seznamu každého cestovatele hledajícího trochu luxusu ve Středomoří.