default

Michelin & skiing v jednom? Žádný problém

Milujete lyžování a michelinskou gastronomii? Pak spojte obě vášně najednou a vydejte se na adrenalinovou degustaci do ikonické destinace Courchevelu.

Pověstný francouzský přístup ke gastronomii dělá z okolí Courchevelu v srdci francouzských Alp jednu z nejzajímavějších destinací pro ten typ lyžařů, kteří se už od prvního sjezdu těší na večeři. Místních devět michelinských restaurací drží dohromady hned patnáct hvězdiček a uspokojí nároky hostů se slabostí pro tradiční francouzskou haute cuisine, stejně jako sběratele moderních trendů.

Mezi podniky s nejdelším waiting listem patří Le 1947 à Cheval Blanc, který pod vedením génia v rondonu Yannicka Alléno získal před pěti lety svou třetí michelinskou hvězdu. Zdejší vzývané menu Alléno si zakládá na organických surovinách pocházejících především od francouzských a švýcarských farmářů. Ochutnejte hovězí pot-au-feu s lanýži a foie gras, syrového mořského okouna nebo karamelový dezert snowday s křupinkami – vše samozřejmě v doprovodu vín ze sklepů Château Cheval Blanc. Skoro se nechce věřit, že do těchto míst někteří opravdu jezdí primárně za lyžováním.

Mohlo by vás zajímat

AdventureTop 3 neokoukaná lyžařská střediska Evropy

Užíváte si každoročně zimu ve světově uznávaných střediscích v Evropě a máte pocit, že vás tu už žádné nemůže překvapit? Existuje několik míst, o kterých jste možná doposud neměli ani tušení. Jaká evropská lyžařská střediska stojí mimo záře reflektorů, ale přesto jsou mnohými považovaná za skryté klenoty?

AdventurePeak District: Ztraťte se v magické scenérii větší než Londýn

Jeden z nejpůsobivějších národních parků Spojeného království je Peak District, který vznikl v roce 1951. Park vyniká vzácnou krajinou s výjimečnou přírodní krásou, která se formovala po tisíce let. Vyrazte do Buxtonu, ubytujte se v anglickém hotelu z 16. století a nasávejte úžasnou atmosféru překrásného národního parku o velikosti Londýna.