Koks: Grónská michelinská meta

Objevujete rádi méně turistické destinace a autentickou místní gastronomii? Pak vyrazte okusit překvapivé degustační menu do Grónska.

Zdálo se vám, že Koks je s lokací na Faerských ostrovech nejodlehlejší michelinskou restaurací světa? Tak i tuhle hranici se podnik šéfkuchaře Paula Andrease Zisky rozhodl pokořit – od loňského roku totiž najdete Koks v Grónsku. Restaurace ověnčená dvěma michelinskými hvězdami se proslavila podáváním fermentovaného velrybího nebo jehněčího masa.

Dvacet chodů

V lokalitě severního polárního kruhu rozšíří Koks svůj repertoár také o místní bobulovité plody, byliny nebo tulení maso. Chef Ziska bude se svým týmem následující dvě letní sezony operovat v Ilimanaq Lodge, mikroresortu s výhledy na ledovce. Na hosty tady čeká až dvacetichodové degustační menu.

Mohlo by vás zajímat

LeisureMadrid přes růžové brýle

Lehkost cukrové vaty, nadýchaná krása sněhových pusinek, podmanivost punčového dortu. Zní to přeslazeně, nicméně apartmán z centra Madridu zachutná…