Gourmet travel: Champagne plavba i Skandinávie v Londýně

Máme tu další tipy pro milovníky cestování za gastronomií. Ať už preferujete delikátní bublinky nebo rádi poznáváte autentickou michelinskou kuchyni, tyto dva tipy by vám neměly ujít.

Hotelový řetězec Belmond a champagne maison Ruinart společně posouvají koncept slow travel do nové dimenze prožitku. Na palubě lodi Coquelicot z portfolia Belmond bude od letošního května možné křižovat vodní kanály oblasti Champagne a nechat se unášet historií slavných hradů v objetí místních vinic, to vše v pomalém tempu a samozřejmě s odpovídajícím množstvím špičkového šampaňského Ruinart. Coquelicot nabízí k objevování francouzského venkova velkorysou terasu, tři unikátní salonky, champagne bar, otevřenou kuchyň jako scénu pro místní gastronomické skvosty a tři dvoulůžkové kajuty s mramorovými koupelnami, které poskytují nezbytné soukromí pro umocnění romantiky.

Kultovní kodaňská restaurace Noma Reného Redzepiho, strůjce skandinávské gastronomické revoluce, v lednu oficiálně oznámila, že s koncem roku 2024 skončí. Zpráva samozřejmě vyvolala vlnu extrémního zájmu o rezervace. Pokud se vám nicméně nepodaří probojovat se ve frontě na kulinářský životní zážitek až k Redzepiho stolu, můžete dánskému šéfkuchaři nahlédnout pod ruce alespoň prostřednictvím kuchařky Noma 2.0, kterou letos vydal. Rozhodl se podělit se v ní se zákazníky nejen o své proslulé recepty, ale rovněž nabídl hluboký vhled do zákulisí jejich přípravy. Na 365 stranách bible současné kulinářské kultury lze proniknout do tajemství 200 pokrmů, jejichž výpravný popis i vizuální zachycení jsou spíše než návodem forenzním záznamem podstaty kuchařského umění.

Nabídku fine dining zážitků v londýnském obchodním domě Harrods obohatilo další světoznámé jméno ze světa gastronomie. Švédský šéfkuchař Björn Frantzén, který ve svých dvou restauracích aktuálně drží celkem šest michelinských hvězd, tady představil svůj převratný fusion neoseverských a asijských chutí. Harrods Frantzén Studio nabízí kromě střešní terasy a baru především neotřelé kombinace chutí. Základním stavebním kamenem menu jsou grilované speciality a pokrmy na bázi uzení a zavařování, tedy tradičních technik skandinávské kuchyně.

Mohlo by vás zajímat

LeisureObjevte odlehlý luxus na dobře střeženém ostrově Řecka

Řecký ostrůvek Meganisi nepatří zrovna mezi ty notoricky známé. Je však velkým magnetem pro náročné cestovatele, hledající klidné písečné pláže i dramatické útesy v panenské přírodě. Čím to je, že tento malý ráj nedaleko ostrova Lefkada v Jónském moři má stále nedotčenou přírodu?

LeisureZemi s nejvyšším počtem nejčistších pláží najdete v Evropě

Nezajímá vás při výběru destinace jen plážový zážitek, ale i udržitelný přístup turistické destinace k životnímu prostředí? Pak následujte, kdo se pyšní Modrou vlajkou, která se uděluje plážím či přístavům, jež dodržují přísná environmentální kritéria. Země s nejvyšším počtem pláží s Modrou vlajkou najdete v Evropě, tak nemusíte za eko zážitkem cestovat moc daleko.

LeisureBuharsko opět trendy: Top přímořské destinace, do nichž dojedete i autem

Dáváte přednost cestě k moři autem? Kromě Chorvatska a Baltu existuje ještě jedno místo, které nabízí nádherné pobřeží, slunce a skvělé jídlo. Na turistické mapě začíná opět zářit Bulharsko, které bylo dlouhou dobu opomíjeno. Tato země je cenově dostupná, nabízí krásné pláže, historická města a balkánskou autenticitu. Která místa v Bulharsku stojí za návštěvu?