Nastěhujte se do italského domu Leonarda da Vinciho

Pokud hledáte nový domov se skutečnou dávkou historie, vydejte se do severní Itálie, kde najdete dům z 15. století, který vlastnil samotný Leonardo da Vinci.
Na italském trhu s nemovitostmi se ve městě Bologna objevil unikátní historický dům, který má vskutku hodnotnou minulost. Třípatrová rezidence je totiž ikonická hlavně díky skutečnosti, že se stala posledním domovem Leonarda da Vinciho v Itálii, než se přesunul do Francie. Nabídka se objevila u Italy Sotheby’s International Realty a přináší zrenovovaný dům z 15 století, v němž najdete celkem pět ložnic, které zabírají plochu více než 6 500 metrů čtverečních. Legendární nemovitost zdobí fresky od pozdní školy Leonarda da Vinciho, ale i architektonické prvky od italského renesančního architekta Aristotela Fioravantiho.
Umělecké zázemí
Umělecký dům zaujme i poctivě vysokými stropy, přiznanými dřevěnými trámy na umocnění atmosféry, ale i kontrastem starožitných a moderních interiérových elementů. Budova má také vlastní nádvoří s majestátními arkádami. Právě na tomto nádvoří se nacházelo jedno z prvních soukromých divadel v severoitalském metropoli, kde se realizovali i další umělci. Právě v renesančním období zde údajně pobýval Leonardo da Vinci, který se měl do města v roce 1515 přestěhovat. Dům nyní prodává bývalý italský fotbalista Giuseppe „Beppe“ Signori za zhruba 75 milionů korun.

Autor: Lenka Komrsková, Zdroj: Italy Sotheby’s International Realty, Unsplash

Mohlo by vás zajímat

NewsJak vám BMW usnadní letní cesty?

Léto už se nezadržitelně blíží  a spolu s dlouhými prosluněnými dny přichází i nové výzvy k poznávání okolního světa za hranicemi…

NewsVillas-only resort Bijal přivítal michelinského šéfkuchaře Theodora Falsera

Nejluxusnější resort v Turecku, který láká na 19 privátních vil, zpívající bazén i anti-aging spa, představil jako součást svého týmu chefaTheodora Falsera oceněného michelinskou hvězdou. Falser, který má za sebou bohatou kariéru po celém světě, přináší do Bijalu své proslulé zkušenosti a gastronomickou oslavu přírody.