5 důvodů, proč vyrazit na malebné Santorini

Nespočet řeckých ostrovů přináší rozmanitý vibe a atmosféru přímořského života. Mezi nejmalebnější z nich patří romantický ostrov Santorini obklopený Egejským mořem, který láká na výhledy jako z pohlednic, dokonalé pláže, stylové ubytování, bohatou kulturu i autentickou gastronomii. Potřebujete vůbec další důvody, proč mu dát šanci? Tady je pro jistotu hlavní pětice.
Dechberoucí výhledy

Santorini je proslulé rozmanitou vyvýšenou scenérií, která je jako stvořená pro ty nejdokonalejší západy slunce. Útesy se svažují do azurového moře, bílé domy s modrými střechami, ale i zelené vinice se rozprostírají po skalách – to všechno tvoří dechberoucí panoramatické výhledy, na které jen tak nezapomenete. Malebná architektura se postará o skutečně jedinečný zážitek.

Romantika ve vzduchu

Santorini právem patří mezi nejpopulárnější destinace pro svatební cesty a romantické getaways. Když procházíte úzkými uličkami malebných městeček, jako je Oia, pocítíte tu neodolatelnou atmosféru, která zafunguje jako afrodiziakum. Santorini je proto ideální destinací i na samotné svatby, na něž jsou připraveny i luxusní designové hotely, které i přes moderní nádech respektují autentickou podobu ostrova.

Pláže snů

Santorini ukrývá některé z nejkrásnějších pláží v Egejském moři. Pláž Perissa s černým pískem vytvořeným sopečnou činností je hravým kontrastem bílých pláží. Červeně zbarvená Red Beach s vysokými červenými útesy zase vyvolává dramatický ohromující dojem. Pokud se rozhodnete pro zážitkovou výpravu, můžete se vydat lodí směrem k Nea Kameni a Palea Kameni a navštívit termální prameny s léčivými účinky.

Řecký gourmet

Neodolatelná gastronomie: Santorini je rájem i pro gourmet cestovatele. Ochutnejte místní speciality, s nimiž u moře právem počítáte, jako jsou čerstvé ryby a mořské plody. V Řecku by byl hřích neužít si nejlahodnější podobu sýru feta, ale i vynikající místní víno, zejména pak Santorini Assyrtiko. Milovníky sladkého pak zcela jistě nalákají delikátní pistáciové dezerty.

Lekce historie

Jak by se od Řecka očekávalo, Santorini je bohaté i na historické a kulturní dědictví. Můžete navštívit archeologické naleziště Akrotiri, které ukazuje pozůstatky starověké minojské civilizace, nebo prozkoumat muzea, která vám přiblíží historii magického ostrova. Kultura a tradice jsou stále živé v každodenním životě místních obyvatel, kteří se pyšní svou pohostinností a srdečností.

Autor: Erika Nová, Zdroj: Unsplash

Mohlo by vás zajímat