Milujete Vánoce? Tady je zažijete celý rok

Někdo si oddechl, že už jsou Vánoce za námi, další se už teď těší na konec roku. Nemusíte ale čekat moc dlouho. Našli jsme pro vás místo, kde vánoční atmosféra oficiálně vládne celý rok.

Vánoce jsou už pár týdnů za námi, ale možná právě tohle období tak vybízí k jedinečné příležitosti. Na návštěvu vás zve totiž sám Santa Claus. Kam? Přece k sobě domů! Přijměte jeho čestné pozvání a v duchu motta vesničky Santa Clause “Zažijte kouzlo Vánoc každý den v roce!” Abyste nemuseli nic než se vydat za vánočním dobrodružstvím, naše redakce zapátrala a našli jsme adresu. Vydejte se spolu s námi na cestu za polární kruh.

Vesnička samotného Santa Clause se nachází ve finském městě Rovaniemi. Věděli jste, že právě to je oficiálním rodným městem Santa Clause? Laponsko v severním Finsku je pro Santu Clause již po staletí domovem a polární kruh mu leží přímo na srdci. Mnoho vánočních tajemství a příběhů má kořeny právě v tomto kouzelném místě. Santa Clausova vesnička je cílem nejen rodin s dětmi, ale také těch, kteří milují vánoční tematiku a nebo jenom chtějí zažít dobrodružství. S otevřenou náručí tu vítají kohokoliv v jakékoliv věkové kategorii a to kdykoliv od jara do zimy.

V Rovaniemi se nenachází pouze známá Santova pošta, kde elfové vyřizují všechna dětská přání, ale najdeme tady i Santův magický park. Ten se otevírá každoročně od konce listopadu do poloviny ledna. Jestliže se sem skutečně vydáte, připravte se na nespočet elfů a jiných postaviček, kteří pomáhají zvládnout a zajistit plynulý chod celé magické vesničky. Co si pak rozhodně nenechte ujít se projížďka zasněženou krajinou sobím spřežením.

Text: Nikol Pavlíčková, Foto: Archiv

Mohlo by vás zajímat