Top 5 destinací pro dokonalý après-ski zážitek

Že preferujete après-ski před samotným lyžováním? Pak máme právě pro vás tip na luxusní getaways, kde si přijdou na své milovníci lyžování i dekadentního nasávání horské atmosféry. Po dni stráveném na svazích totiž tak jako tak přichází čas na odpočinek a party ve světově proslulých lyžařských střediscích.
Courchevel, Francie

V srdci francouzských Alp se nachází Courchevel, který už nejspíš velmi dobře znáte. Po sjezdu z jednoho z nejlepších lyžařských terénů na světě se ale můžete potěšit i ve světově proslulých klubech, jako je Le Tremplin nebo Le Kalico. Degustujte lahodné víno ve vybraných vinárnách a vyrazte na gastronomickou cestu po místních restauracích.

St. Anton, Rakousko

St. Anton je legendární rakouské lyžařské městečko, které se může pochlubit nejen svými svahy, ale i živým aprés-ski životem. Užijte si horký punč na svahu a pak a živou hudbu v barech jako Mooserwirt a Krazy Kanguruh.

Aspen, Colorado, USA

Aspen je nejen symbol amerického après-ski luxusu, ale také místo, kde se setkává světová elita. Po lyžování si můžete dopřát nákupy v luxusních buticích nebo relaxovat v exkluzivních lázních a wellness centrech. Večer si užijte prvotřídní gastronomii a koktejly v butikových barech.

Zermatt, Švýcarsko

Zermatt je malebné švýcarské městečko obklopené majestátnými horami a ledovci. Aprés-ski zde znamená posedět ve stylových restauracích a barech, jako je Hennu Stall, kde si můžete vychutnat tradiční švýcarská jídla a drinky. Třeba se vám pak bude chtít i lyžovat!

Niseko, Japonsko

Niseko v Japonsku je must-have destinací pro lyžování a aprés-ski zážitky. Kromě úžasných svahů nabízí také bohatý noční život. Užijte si tradiční japonskou kuchyni v jedné z mnoha restaurací a poté se přesuňte do místních barů a užijtře si pořádně vše, co horská japonská destinace s highlightem v podobě Mount Yotei nabízí.

Text: Erika Nová, Foto: Archiv

Mohlo by vás zajímat