Velikonoce last minute: Kam na prodloužený víkend v Česku?

Jaro už je za dveřmi a dny, kdy slunce pomalu vykukuje a nabírá na síle se blíží. Stejně jako velikonoční prodloužený víkend. Ten vyloženě vybízí k tomu sbalit se a vyrazit mimo město. Někam, kde je klid i příroda a vzduch voní po novém začátku. Jenže pozor – sehnat ubytování v tomto termínu a na poslední chvíli je výzva. Ale věříme, že díky nám ji úspěšně zvládnete. Připravili jsme tipy na místa, která jsme si oblíbili a kam bychom se hned rozjeli sami.
V Bezovém údolí

V údolí řeky Rokytky, v obci nesoucí jméno svatého Kryštofa, leží místo jako z pohádky. To dokonale předčí veškerá očekávání. Jedná se totiž o objekt s citlivou rekonstrukcí a úctou k tradičním hodnotám, která je poctou minimalistickému designu. Ojedinělý butikový hotel a zážitková restaurace s pekárnou jsou ideálním útočištěm pro ty, kteří hledají klid a romantiku. Roubený dům je výjimečnou ukázkou vesnické lidové architektury 17. století a patří mezi jednu z pouze osmi zachovalých křížových chalup (s křížovým půdorysem) v Česku.

Resort Český les

Hledáte útočiště před městským shonem v turisty nepolíbené lokalitě? Pak už hledat nemusíte. Našli jsme pro vás úchvatné místo, kde je dechberoucí klid. Je jím moderní a teprve loni otevřený Resort Český les, který se nachází hned u německých hranic u magického hvozdu. Resort s restaurací s fokusem na lokální gastronomii, sofistikovaným wellnessem a ubytováním v Aparthotelu Železná nebo v Boutique Apartments Železná s pouhými osmi apartmány se rychle stane místem, na které se budete pravidelně vracet.

Dům sedmnácti bylin

V Krušných horách v městečku Abertamy, které v minulosti bývalo rukavičkářskou velmocí, vyrostl nový developerský projekt, apartmánový Dům sedmnácti bylin. Ten nabízí útočiště uprostřed divoké horské přírody. Pokud se ubytujete v jednom ze zdejších apartmánů, budete na místě, které se stane výchozím bodem vašich procházek, výletů, výšlapů a objevitelských výprav do všech světových stran.

Chata Fraluq

Tahle přenádherná chata se nachází v srdci jednoho z nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších krajů – v Českém ráji. Místo, které na vás dýchne atmosférou venkova. Lokalita, kde necháte svůj čas jen plynout. Chata Fraluq se nachází na okraji vísky Tatobity a je zaručené, že odsud si odvezete klid v duši a čisto v hlavě. Chata je inspirována Skandinávií a snaží se propojit interiér s okolní přírodou.

Text: Nikol Pavlíčková, Foto: Archiv

Mohlo by vás zajímat