Jak probíhají Velikonoce v Evropě?

Evropa se během Velikonoc zaplní turisty, kteří v prodlouženém volnu prahnou po poznávání dalších metropolí. Co v nich o svátku obvykle nacházejí?

Pro mnoho Evropanů jsou Velikonoce hluboce spojeny s náboženskými tradicemi. V Itálii a Španělsku můžete zažít dojemnou podívanou, která migruje úzkými uličkami historických měst, jako je Řím, Sevilla nebo Granada. V Římě se můžete připojit k poutníkům, kteří putují k bazilice svatého Petra, zatímco v Andalusii můžete sledovat dramatizovaná představení posledních dnů Ježíše Krista, známá jako Semana Santa.

Lidové trhy a oslavy

Pro ty, kteří hledají více veselé a pestré zážitky, nabízejí evropské země širokou škálu lidových festivalů a trhů. V Rakousku můžete navštívit tradiční Ostermärkte, kde se prodávají různé velikonoční dekorace a delikatesy. V Německu se pak můžete vydat na Osterbrunnen, kde se každoročně zdobí studny velikonočními vajíčky a květinami.

Rozkvetlé Velikonoce

Velikonoční getaway je také skvělým časem pro objevování krás přírody, která se probouzí k novému životu po zimě. V Anglii můžete navštívit slavné zahrady v Kew Gardens, kde začínají rozkvétat jarní květiny, nebo se vydat do holandských tulipánových polí, která v tomto období doslova explodují barvami.

Text: Erika Nová, Foto: Archiv

Mohlo by vás zajímat

LeisureSezonní challenge: Na mexické vlně

Toužíte po návštěvě do Mexika? Chcete se oddat margaritám, delikátním tacos i nekonečnému množství guacamole a užít si relaxační kulturu a dlouhé dny…