Město i pláž: 4 portugalské destinace, kam se budete chtít vracet

Portugalsko, se svým bohatým kulturním dědictvím a úchvatnými přírodními scenériemi, je jednou z nejživějších a nejpřitažlivějších destinací v Evropě. Ať už máte zájem o historii, gastronomii, pláže nebo přírodní krásy, Portugalsko nabízí něco pro každého. Jaká čtveřice by měla být na vašem bucket listu?

Hlavní město Portugalska je proslulé svou živou atmosférou, historickými památkami a živelným nočním životem. Nevynechejte návštěvu čtvrti Belém, kde najdete Věž Belém a klášter Jeronymitů, obě místa jsou na seznamu světového dědictví UNESCO. Lisabonské tramvaje a vyhlídkové body, jako je Miradouro de Santa Catarina, nabízejí nezapomenutelné výhledy na město.

Druhé největší město v Portugalsku je známé svými historickými budovami, působivými mosty přes řeku Douro a samozřejmě, portským vínem. Ano, vítejte v Portu. Navštivte vinařské sklípky ve Vila Nova de Gaia a prozkoumejte starobylé uličky Ribeiry, které jsou také zapsány na seznamu UNESCO.

Z města na pláž

Pro milovníky pláží a přírody je Algarve ideální destinací. Tento region nabízí nádherné písčité pláže, jako je Praia da Marinha, a impozantní skalní útvary Ponta da Piedade. Algarve je také oblíbenou golfovou destinací, která je považována za jednu z nejlepších v Evropě.

Skupina ostrovů Azory je ideální pro dobrodruhy a přírodní nadšence. Ostrovy jsou známé svou dramatickou krajinou, včetně sopky Mount Pico a kráterových jezer, jako je Lagoa do Fogo. Zde si můžete vychutnat potápění, sledování velryb a jiné vodní sporty.

Text: Erika Nová, Foto: Archiv

Mohlo by vás zajímat