Řecko i Island: Top 5 nezapomenutelných pláží v Evropě

Nemusíte letět přes půlku světa, abyste zažili jednu z nejkrásnějších pláží vůbec. Stačí se poohlédnout po Evropě. Jakou pětici byste za svůj život neměli vynechat?
Cala Goloritzé, Itálie

Na východním pobřeží Sardinie leží Cala Goloritzé, pláž přístupná pouze pěšky nebo lodí. Tato idylická lokalita, obklopená vysokými vápencovými útesy a křišťálově čistou vodou, je ideálním místem pro šnorchlování a potápění. Nezapomenutelným rysem místa je dramatická skála, která se tyčí přímo z moře, a dodává destinaci ikonický charakter.

Praia da Marinha, Portugalsko

Praia da Marinha na Algarve je považována za jednu z nejkrásnějších pláží na světě. Portugalská pláž proslula svými úchvatnými skalními útvary a smaragdově zelenou vodou. Rajské prostředí je jako stvořené pro milovníky přírody i fotografování díky malebným výhledům a autentickému přímořskému prostředí.

Plage de Palombaggia, Francie

I ve Francii najdete některé z nejkrásnějších evropských pláží. Na jistotu zamiřte na Korsiku a budete mít skutečně z čeho vybírat. Právě tam se totiž skrývá také Plage de Palombaggia, bělostná pláž lemovaná borovicemi, která vytváří s tóny Středozemního moře naprosto nezapomenutelný kontrast.

Navagio Beach, Řecko

Ostrov Zakynthos je domovem slavné zátoky, která je známá ohromujícím vrakem, který se už stal vyhledávanou součástí pláže, kterou jsme pro vás vybrali. Navagio je obklopená vysokými bílými skalami a dostanete se na ni pouze lodí. Jedná se o skvělé místo pro ty, kteří hledají na pláži trochu adrenalinu.

Reynisfjara Beach, Island

Na jižním pobřeží Islandu se rozkládá Reynisfjara neboli Vik Beach, pláž známá svými dramatickými černými písečnými plážemi. Pláž poskytuje nejen nádherné výhledy na drsnou severskou krajinu, ale je také populárním místem, kde můžete pozorovat papuchalky. Ultimátní přírodní zážitek si v sobě ponesete ještě dlouho.

Text: Erika Nová, Foto: Archiv

Mohlo by vás zajímat