Top 8 nejfotogeničtějších míst v Thajsku

Na dokonalou exotickou dovolenou chceme vzpomínat co nejdéle. Chystáte se do Thajska? Máme pro vás seznam nejfotogeničtějších míst, na která nikdy nezapomenete.
Phi Phi Islands: Vzpomínka na Leonarda DiCapria

Phi Phi Islands jsou synonymem pro rajskou krásu. Krystalicky čistá voda, bílé písečné pláže a dramatické vápencové útesy vytvářejí scenerii jako z pohlednice. Zejména Maya Bay, proslavená filmem Pláž s Leonardem DiCapriem v hlavní roli, je místem, kde se zastaví čas. Pro nejlepší záběry doporučujeme vyrazit brzy ráno, kdy je pláž ještě klidná a není zaplněná dychtivými turisty. Dejte si ale pozor při plánování, 1. srpna letošního roku bude pláž na dva měsíce zavřená, aby se chránil mořský ekosystém před návalem turistů.

Bangkok: Město kontrastů

Hlavní město Thajska, Bangkok, je fascinující směsicí starého a nového. Chrám Wat Arun, také známý jako Chrám úsvitu, nabízí úchvatné pohledy, zejména při západu slunce, kdy jeho věže ozařuje zlatavé světlo. Moderní část města s mrakodrapy a rušnými trhy jako Chatuchak Market zase poskytuje nekonečné možnosti pro street photography.

Chiang Mai: Brána do hor

Chiang Mai je městem chrámů a zeleně. Chrám Wat Phra That Doi Suthep, který se tyčí na vrcholu hory, nabízí panoramatické výhledy na celé město. Každoroční festival Loy Krathong, kdy se tisíce lampionů vznášejí k obloze, je dalším vrcholem, který by žádný fotograf neměl minout.

Ayutthaya: Historická perla

Ayutthaya, bývalé hlavní město Siamu, je plná fascinujících ruin a historických chrámů. Chrám Wat Mahathat je známý svou ikonickou hlavou Buddhy, která je propletena kořeny stromu. Zde můžete zachytit atmosféru minulých časů a pocítit duchovní sílu tohoto místa.

Koh Samui: Tropický ráj

Ostrov Koh Samui je známý svými luxusními resorty a úchvatnými plážemi. Pláž Chaweng je ideálním místem pro zachycení západu slunce, zatímco vodopád Na Muang nabízí přírodní scenérie, které jsou jako stvořené pro fotografování. Nezapomeňte navštívit také chrám Big Buddha, který dominuje severnímu pobřeží ostrova.

Railay Beach: Snové laguny

Railay Beach, přístupná pouze lodí, je jedním z nejfotogeničtějších míst v celé zemi. Strmé vápencové útesy, které obklopují pláž, jsou rájem pro horolezce i fotografy. Pro dokonalý snímek doporučujeme půjčit si kajak a prozkoumat skryté laguny a jeskyně.

Sukhothai: Kolébka thajské civilizace

Historický park Sukhothai je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO a nabízí pohledy na starověké chrámy a sochy Buddhy. Východ slunce nad ruinami chrámu Wat Mahathat je zážitek, který zůstane nejen na fotografiích, ale i v srdci a paměti každého návštěvníka.

Pai: Mlha nad rýžovými poli

Pai, malé městečko v severním Thajsku, je obklopené horami a nabízí dechberoucí výhledy na další stránku země. Můžete zde zachytit mlhavá rána nad rýžovými poli nebo se vydat k Pai Canyon, kde vás čekají dramatické výhledy na okolní krajinu.

Autorka: Erika Nová, Foto: Pixabay

Mohlo by vás zajímat