Villas-only resort Bijal přivítal michelinského šéfkuchaře Theodora Falsera

Nejluxusnější resort v Turecku, který láká na 19 privátních vil, zpívající bazén i anti-aging spa, představil jako součást svého týmu chefaTheodora Falsera oceněného michelinskou hvězdou. Falser, který má za sebou bohatou kariéru po celém světě, přináší do Bijalu své proslulé zkušenosti a gastronomickou oslavu přírody.

Falserovy koncepty pro restaurace ClubHouse a BeachHouse odrážejí vizi resortu prostřednictvím inovativních menu, která kombinují přírodní a lokální suroviny s hravostí a sofistikovaným přístupem, jen se odráží na chutích i platingu. Pod Falserovým kulinářským vedením přináší restaurace ClubHouse italský fine dining v symfonii s mezinárodními koncepty v dechberoucí scenérii tureckého pobřeží. Restaurace BeachHouse pak zve hosty na intimní gastronomické dobrodružství na pláži, kde se můžete oddat čerstým plodům moře a lokálním receptům. Přestože šéfkuchař Falser provozuje několik restaurací po celém světě, do Bijalu bude jezdit každý měsíc.

Falser vyrostl na farmě v Jižním Tyrolsku a jeho kulinářská filozofie je hluboce zakořeněna v přírodě a v zásadě, že místní a přírodní suroviny jsou pro vytvoření smysluplné kuchyně zásadní. Díky svému mistrovskému přístupu k tradici dosáhl Falser hned během prvního roku svého působení v Johanesstube michelinské hvězdy.

Foto: Archiv Bijal se svolením

Mohlo by vás zajímat

NewsZaměřeno na polární záři: Rok 2025 přeje novému trendu

Polární záře fascinuje lidstvo po staletí. Objevuje se ve vikingských pověstech a dokonce ji zmiňuje i římská mytologie, která ji spojovala s bohyní úsvitu, Aurorou. Přestože věda již dávno tento jev objasnila, stále má její sledování své nepopíratelné kouzlo. Nikdy nebyla podle NASA lepší doba na pozorování polární záře, než právě tento a příští rok. Kam s za ní vypravit?