Svatomartinské období bude v restauraci Hvozd věnováno klasickým receptům, které se předávají napříč generacemi. Svatomartinské menu o čtyřech chodech začíná jemnou paštikou z husích jater s koňakem a domácím chlebem. Textura a jemná sladkost se krásně doplňuje s lehkým červeným vínem Domaine Saint-Cyr – Beaujolais La Galoche 2020 s tóny borůvek, malin a švestek.
Následuje tradiční husí kaldoun s kořenovou zeleninou a knedlíčky. Druhý chod je doplněn elegantním Bourgogne Chardonnay 2020 od Olivier Leflaive, jehož minerální svěžest a jemné odstíny bílých květů, restovaných mandlí a citronové kůry polévce dodávají lehkost a harmonii.
Středobodem menu je pomalu pečená husa na medu a jablkách, podávaná s dvojím dušeným zelím se strouhaným bramborem, bramborovými knedlíky a husí omáčkou. K ní je vybrán Thaya Apri Pinot Noir, plné červené víno s tóny červeného ovoce a brusinek, které podtrhuje šťavnatost masa a jemnou sladkost jablek.
Závěrečným chodem jsou bramborové škubánky se smetanou, volitelně s perníkem nebo mákem, doplněné o Gin Hvozd, vlastní destilát resortu nesoucí aromatiku bylin a stromů Českého lesa. Svatomartinské menu bude v restauraci podáváno od 7. do 17. listopadu.
Na Štědrý den zůstane resort uzavřen, avšak od 26. prosince restaurace znovu přivítá hosty se Štěpánským menu postavené na kachních specialitách. Pečená kachna na pomeranči, medu a saturejce společně s kachní paštikou s brusinkami a závěrečným trhancem se skořicí, rozinkami a višňovou omáčkou přinese atmosféru zimních svátků v jejich nejjemnější podobě.
Začátek nového roku otevře v restauraci Hvozd masopustní nabídka, inspirovaná venkovskými slavnostmi. Ovarová polévka s kroupami, vepřová huspenina s kořenovou zeleninou a petrželkovou majonézou a trhané kolínko na černém pivě s cibulovým chutney a bramborovými lokšemi vytvářejí menu plné hojnosti.
Foto: Archiv Luxury Travel Digest se svolením

