Chilský gourmet na skok v Madridu

Po gastronomickém boomu, který svým přístupem k jídlu způsobil Virgilio Martinez, je na čase podívat se na práci dalšího latinskoamerického šéfkuchaře s naprosto distruptivnim přístupem k vaření. Rodolfo Guzmán jen dokazuje, že kreativní srdce světové kulinářské kreativity aktuálně bije v Jižní Americe.

Gastronomický důkaz zhmotňuje restaurace Boragó ve městě Vitacura nedaleko od Santiago de Chile.  Nemusíte si ale hned bookovat letenku do Latinské Ameriky, abyste okusili jeho menu plné neobvyklých surovin. Guzmán se od 14. listopadu do 3. prosince stane hvězdou pop-upu v Madridu v rámci šesté edice formátu In Residence, kde bude možné otestovat chilskou vizi založenou na lokálních surovinách a vztahu mezi jídlem, zdravím a náladami.

Guzmánova restaurace Boragó byla otevřena v roce 2006 a pravidelně se umísťuje v žebříčku padesáti nejlepších restaurací světa. Šéfkuchař je také držitelem Sustainable Restaurant Award. Absolvent kulinářské akademie a prestižní praxe ve Španělsku oslaví v Madridu návrat populárního konceptu, který si dal kvůli pandemii tříletou pauzu. Podstatou gastronomického eventu je nejen krátká relokace šéfkuchaře, ale i jeho týmu a kompletního vybavení.

Mohlo by vás zajímat

NewsA ocenění World’s Best Wellness Clinic získává…

Očekáváné ceny World Spa Awards 2024 odhalily své výsledky a vy se tak můžete lépe rozhodnout, v jaké destinaci a spa se oddáte absolutní nirváně. Zhodnocovaly se nejen wellness aspekty, ale i ty lékařské. Kdo se stal favoritem?

NewsKdo kraluje žebříčku 20 nejlepších foodie měst pro rok 2025?

Každý rok sestavuje volnočasový magazín Time Out žebříček nejlepších světových destinací pro milovníky jídla. Pro rok 2025 ovládlo první příčku New Orleans, město proslulé svou jedinečnou kulinární scénou, která spojuje kreolské, cajunské a francouzské vlivy. Kde se nejlépe najíte a jaké metropole jsou na dalších místech?