3x originální aktivity na Balkánu

Balkán, temperamentní část Evropy, která si zaslouží vaši plnou pozornost. Jeho popularita neustále stoupá a potenciál balkánských zemí je stále intenzivněji přiznáván. Kam vyrazit na evropskou getaway a co na Balkánu zažít?
Noční koupání v Modré laguně

Pohled na Modrou lagunu, kterou v noci pozvedává třpyt hvězd a měsíčního svitu, vám doslova vezme dech. Tato snová laguna se nachází na ostrově Krk a nemusíte se do ní ponořit jen během dne. To pravé kouzlo a klid poznáte při nočním koupáním pod hvězdnou oblohou. Voda je v noci neuvěřitelně teplá a zůstává průzračná, tak vzhůru do toho.

Tradiční keramické dílny v Bosně a Hercegovině

Bosna a Hercegovina je známá svými tradičními keramickými dílnami, kde se vyrábějí ručně zdobené keramické výrobky. V těchto dílnách můžete strávit den jako součást místní komunity, učit se tradičním technikám zdobení keramiky a vyrobit si své vlastní unikátní kousky.

Sbírání oliv na rodinných farmách v Řecku

Přidejte se k farmářům v Řecku a zúčastněte se sběru oliv, tradiční činnosti, která se na rodinných farmách koná každoročně. Sběr oliv je nejen uvolňujícím a nezapomenutelným zážitkem, ale hlavně vám poskytne vhled  do výroby olivového oleje, který je základem nejen řeckých pokrmů.

Text: Erika Nová, Foto: Archiv

Mohlo by vás zajímat