4 evropská města, která prozkoumat právě teď mimo sezónu

Klasická evropská města se jistě nachází na bucket listu každého znát. Kam byste měli vyrazit ještě teď na jaře, než se do právem oblíbených metropolí navalí davy turistů?
Amsterdam, Nizozemsko

Amsterdam je proslulý stylovými kanály, kvetoucími tulipány a živým uměleckým duchem, který z něj činí ideální cíl na jaře. V dubnu a květnu se město promění v moře barev, když se rozkvetou květiny v různých parcích a zahradách, jako je třeba Keukenhof. Pro milovníky kultury je tu také nabídka mnoha muzeí, jako je Rijksmuseum nebo Van Gogh Museum, kde si můžete užít umění a historii tohoto fascinujícího města.

Paříž, Francie

Paříž je vždy dobrou volbou, ale na jaře se stává ještě kouzelnější. Procházky podél Seiny, pikniky v zámeckých zahradách a návštěvy slavných památek, jako je Eiffelova věž a Louvre, jsou jen některé z aktivit, které tu můžete zvolit. Kromě toho se na jaře v Paříži koná mnoho festivalů a eventů, které přinášejí do města ještě více energie a života. Letos se navíc v Paříži koná letní olympiáda, a město tak dalo spoustu čtvrtí i památek do top stavu.

Barcelona, Španělsko

Barcelona je ideální jarní destinací díky idylickému počasí a pestré kultuře. Plavání a opalování na příměstské pláži, návštěvy Gaudího architektonických skvostů, jako je Sagrada Família a Park Güell, a ochutnávání tradiční katalánské kuchyně jsou nezapomenutelné zážitky, které si můžete užít, tak dejte populární španělské metropoli šanci, než se zaplní davy turistů.

Florencie, Itálie

Florencie, srdce Toskánska, je na jaře osvěžující kombinací kultury, umění a nádherného přírodního okolí. Procházky v úzkých uličkách, návštěvy slavných galerií jako Uffizi a poznávání okolních vinic a olivových hájů uspokojí každého nadšeného cestovatele. Navíc už od března operuje nový přímý let mezi Prahou a Florencií, tak ho můžete rovnou otestovat.

Text: Erika Nová, Foto: Archiv

Mohlo by vás zajímat

Hot Lists3x safari trip v Zambii

V tyrkysových vodách Indického oceánu, severovýchodně od Madagaskaru, na ostrově tak malém a panenském, že v písku jeho pláží nenarazíte na otisk…