Gourmet tip: Resort Oblík v srdci Českého středohoří

Milujete cestovat za novými gourmet spoty? Pak vyrazte do Českého středohoří, kde se skrývá gastronomický spot který aspiruje na michelinskou hvězdu.

V restauraci Remedi, která je součástí Resortu Oblík v srdci Českého středohoří, vzniká ve spolupráci s oceňovanými světovými šéfkuchaři nový gastronomický koncept inspirovaný filozofií Farm to table a principy sezonnosti. Vedení projektu se netají ambicemi dosáhnout s novým pojetím menu na první michelinskou hvězdu mimo Prahu.

V Oblíku nenechávají nic náhodě a na své misi si přizvali na pomoc francouzskou konzultační společnost HCBYHC s téměř třicetiletou tradicí, která se specializuje na vývoj nových gastronomických konceptů. Její tým sbíral zkušenosti v exkluzivních pětihvězdičkových hotelech a nejprestižnějších restauracích po celém světě – za zmínku jistě stojí hotely One&Only, restaurace Alaina Ducasse nebo privátní kulinářské projekty pro řadu významných osobností včetně Roberta de Nira nebo Rogera Federera.

Ve spolupráci s HCBYHC, respektive konkrétně světoznámým šéfkuchařem Damianem Duviau vytváří tým kuchařů Remedi v čele s Filipem Jarým nové, výjimečné menu, s nímž chce restaurace, která je nicméně již v plném provozu, zabojovat o již zmíněnou michelinskou hvězdu. Finální podoba menu zatím nebyla oficiálně představena, ale už nyní víme, že jeho součástí bude třeba steak z hovězí svíčkové s krémovým pohankovým risottem a smrži nebo pomalu vařený jeseter s pastiňákovo-vanilkovým pyré, citronovou pěnou a kaviárem.

Mohlo by vás zajímat

NewsSeznamte se s novou érou pojízdné ikony

Uběhlo již třicet let od chvíle, kdy Audi uvedlo na trh model A4, který se stal ikonou střední třídy. Nyní je čas na další krok vpřed, na nástupce kultu, který s sebou přináší významné inovace. Před třemi dekádami jsme si museli zvyknout, že se z Audi 80 stala A4. Teď se opět musíme adaptovat: Audi A4 je teď Audi A5.