default

Michelin & skiing v jednom? Žádný problém

Milujete lyžování a michelinskou gastronomii? Pak spojte obě vášně najednou a vydejte se na adrenalinovou degustaci do ikonické destinace Courchevelu.

Pověstný francouzský přístup ke gastronomii dělá z okolí Courchevelu v srdci francouzských Alp jednu z nejzajímavějších destinací pro ten typ lyžařů, kteří se už od prvního sjezdu těší na večeři. Místních devět michelinských restaurací drží dohromady hned patnáct hvězdiček a uspokojí nároky hostů se slabostí pro tradiční francouzskou haute cuisine, stejně jako sběratele moderních trendů.

Mezi podniky s nejdelším waiting listem patří Le 1947 à Cheval Blanc, který pod vedením génia v rondonu Yannicka Alléno získal před pěti lety svou třetí michelinskou hvězdu. Zdejší vzývané menu Alléno si zakládá na organických surovinách pocházejících především od francouzských a švýcarských farmářů. Ochutnejte hovězí pot-au-feu s lanýži a foie gras, syrového mořského okouna nebo karamelový dezert snowday s křupinkami – vše samozřejmě v doprovodu vín ze sklepů Château Cheval Blanc. Skoro se nechce věřit, že do těchto míst někteří opravdu jezdí primárně za lyžováním.

Mohlo by vás zajímat

AdventureItálie za 5 dní: Kompletní itinerář, když nechcete ztrácet čas

Itálie - země plná nádherných scenérií, historických měst i malebných pobřežních regionů. Pokud máte na cestu jen pět dní, vydejte se po stopách našeho itineráře pro zaneprázdněné cestovatele a poznejte během nich nejvíce okouzlující místa této právem populární jihoevropské země.

AdventureJakou historii skrývají záhadné Adršpašsko-teplické skály?

Nádherná příroda a unikátní atmosféra jednoho z největších skalních měst v Evropě přímo vybízí k jedinečným výletům, procházkám či jen k zastavení a odpočinku. Byly však i časy, kdy Adršpašsko-teplickými skalami procházela historie, neméně dramatická jako zdejší prostředí skalních masivů. Za druhé světové války zde pracovali váleční zajatci, řada z nich zadržených německou armádou během slavné bitvy u Dunkerque.