default

Michelin & skiing v jednom? Žádný problém

Milujete lyžování a michelinskou gastronomii? Pak spojte obě vášně najednou a vydejte se na adrenalinovou degustaci do ikonické destinace Courchevelu.

Pověstný francouzský přístup ke gastronomii dělá z okolí Courchevelu v srdci francouzských Alp jednu z nejzajímavějších destinací pro ten typ lyžařů, kteří se už od prvního sjezdu těší na večeři. Místních devět michelinských restaurací drží dohromady hned patnáct hvězdiček a uspokojí nároky hostů se slabostí pro tradiční francouzskou haute cuisine, stejně jako sběratele moderních trendů.

Mezi podniky s nejdelším waiting listem patří Le 1947 à Cheval Blanc, který pod vedením génia v rondonu Yannicka Alléno získal před pěti lety svou třetí michelinskou hvězdu. Zdejší vzývané menu Alléno si zakládá na organických surovinách pocházejících především od francouzských a švýcarských farmářů. Ochutnejte hovězí pot-au-feu s lanýži a foie gras, syrového mořského okouna nebo karamelový dezert snowday s křupinkami – vše samozřejmě v doprovodu vín ze sklepů Château Cheval Blanc. Skoro se nechce věřit, že do těchto míst někteří opravdu jezdí primárně za lyžováním.

Mohlo by vás zajímat

Adventure3 adrenalinové sporty, které vyzkoušet ve Španělsku

Španělsko, známé svou vášnivou kulturou, delikátní kuchyní a ohromujícími plážemi, je také rájem pro milovníky adrenalinu. Pokud zažít něco více, než jen opalování, tady jsou tři adrenalinové sporty, které byste ve Španělsku rozhodně měli vyzkoušet.

AdventureTo nejlepší z Tokia: Místa, která nesmíte minout

Pokud do Japonska cestujete poprvé, pravděpodobně zamíříte do Tokia. Toto vibrující město, které nenechá nikoho chladným, vás naprosto ohromí. Svou atmosférou, památkami, zajímavostmi, lidmi, výstřednostmi i tradicemi. Jaká místa si při první návštěvě nesmíte nechat ujít?