Koks: Grónská michelinská meta

Objevujete rádi méně turistické destinace a autentickou místní gastronomii? Pak vyrazte okusit překvapivé degustační menu do Grónska.

Zdálo se vám, že Koks je s lokací na Faerských ostrovech nejodlehlejší michelinskou restaurací světa? Tak i tuhle hranici se podnik šéfkuchaře Paula Andrease Zisky rozhodl pokořit – od loňského roku totiž najdete Koks v Grónsku. Restaurace ověnčená dvěma michelinskými hvězdami se proslavila podáváním fermentovaného velrybího nebo jehněčího masa.

Dvacet chodů

V lokalitě severního polárního kruhu rozšíří Koks svůj repertoár také o místní bobulovité plody, byliny nebo tulení maso. Chef Ziska bude se svým týmem následující dvě letní sezony operovat v Ilimanaq Lodge, mikroresortu s výhledy na ledovce. Na hosty tady čeká až dvacetichodové degustační menu.

Mohlo by vás zajímat

LeisurePo ostrovech Karibiku: Kde ochutnáte ten nejlepší rum?

Ke Karibiku patří neodmyslitelně rum, který tady můžete ochutnat v jeho nejkvalitnější a nejautentičtější podobě. Vydejte se na rumovou cestu po těch nejkrásnějších karibských ostrovech. Je jen na vás, zda si s výhledem na pláž vychutnáte čistý rum nebo dáte přednost svěžímu koktejlu.