Koks: Grónská michelinská meta

Objevujete rádi méně turistické destinace a autentickou místní gastronomii? Pak vyrazte okusit překvapivé degustační menu do Grónska.

Zdálo se vám, že Koks je s lokací na Faerských ostrovech nejodlehlejší michelinskou restaurací světa? Tak i tuhle hranici se podnik šéfkuchaře Paula Andrease Zisky rozhodl pokořit – od loňského roku totiž najdete Koks v Grónsku. Restaurace ověnčená dvěma michelinskými hvězdami se proslavila podáváním fermentovaného velrybího nebo jehněčího masa.

Dvacet chodů

V lokalitě severního polárního kruhu rozšíří Koks svůj repertoár také o místní bobulovité plody, byliny nebo tulení maso. Chef Ziska bude se svým týmem následující dvě letní sezony operovat v Ilimanaq Lodge, mikroresortu s výhledy na ledovce. Na hosty tady čeká až dvacetichodové degustační menu.

Mohlo by vás zajímat

LeisureSezonní challenge: Na mexické vlně

Toužíte po návštěvě do Mexika? Chcete se oddat margaritám, delikátním tacos i nekonečnému množství guacamole a užít si relaxační kulturu a dlouhé dny…